Dadel Aardbei Energiereep

Dadel Aardbei EnergiereepHebben jullie dat ook, dat je met dit mooie weer lekker in de weer zijn? Alsof je overal weer meer energie voor hebt. Lekker in de tuin, bezig op werk, wandelen, fietsen en ga zo maar door. Lekker bezig zijn veroorzaakt vaak lekkere trek! Deze Dadel Aardbei Energiereep is een perfect tussendoortje. Dadels bevatten veel kalium wat goed is voor je vochthuishouding en de kokos levert gezonde vetten voor een langer verzadigd gevoel.

Dit recept kwam per ongeluk tot stand. Ik wilde weer eens een dadelreep maken als snack voor mijzelf en Simon. De kids zijn er over het algemeen niet erg gek op, de smaak van dadels is toch iets te overheersend. Maar ik vond nog een zakje gedroogde aardbeien in mijn voorraadkast en besloot die er ook in te verwerken. Vervolgens herinnerde ik me een recept dat ik ooit ers in de Allerhande had gelezen over een soortgelijke reep met gepofte rijst. Ook dat had ik in huis en zo ontstond er een heerlijke crispy dadelreep met aardbei en kokos!

DadelreepGedroogde aardbei koop je online, op de markt bij de notenboer of bij De Tuinen. Gepofte rijst zonder toevoegingen koop ik of online of in de reformwinkel. Je vindt het meestal op de ontbijtgranen afdeling. Lees wel het etiket. Niet alle gepofte rijst is ongezoet (tenzij je dat liever hebt). Eventueel kun je ook goeie kwaliteit rijstwafels kopen!

Dadel Aardbei Energiereep

Heleen Quantrill
Deze heerlijke Dadel Aardbei energiereep is een verantwoord tussendoortje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Snack
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 20 gedroogde dadels ontpit, zoals deze
  • 3 el amandelmeel of een ander notenmeel dat je in huis hebt
  • 75 gram gedroogde aardbeien
  • 2 el kokosolie
  • 1 el kokosrasp
  • 15 gram gepofte rijst

Instructies
 

  • Neem een keukenmachine met messen en doe hier de dadels en aardbeien in.
  • Laat de machine een minuut draaien totdat de dadels een bal vormen.
  • Zet de machine uit en voeg de amandelmeel, kokosolie en kokosrasp toe.
  • Maal even door.
  • Zet de machine weer uit en schep de gepofte rijst erbij. Pulseer ondertussen af en toe om de gepofte rijst te verdelen.
  • Schep het mengsel uit de keukenmachine en in een plastic bakje van ongeveer 10 x 18 cm.
  • Laat 30 minuten opstijven in de koelkast en snijd er zes repen van.
  • Bewaar de repen in de koelkast anders worden ze slap.

Notities

Ik krijg vaak vragen over de dadels die ik gebruik. Als je op de link klikt in het recept word je naar mijn favoriete soort dadels geleid. Kleine dadels in zo'n schaaltje moet je niet kopen. Die zijn vies!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »