Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Momenteel zijn we druk bezig met verhuizen en ik richt me deze week op het inpakken van de keuken. Maar we doen het vooralsnog in stages omdat we in feite in twee huizen leven en nog niet helemaal over zijn. Dit betekent dat steeds als we wat willen doen, ik spullen opzij moet zetten, alle oppervlakten leeg moet maken en moet bedekken zodat we redelijk makkelijk te werk kunnen gaan en niet steeds overal stof vinden.

Dit betekent ook dat koken soms erg lastig is want alles staat ergens anders of het fornuis is domweg niet bereikbaar. We hebben de afgelopen week dan ook veel soep en salade gegeten 😉 Dus toen afgelopen vrijdag het gedeelte rond het fornuis eindelijk klaar was, kon ik niet wachten om weer eens uitgebreid te koken!

Zoete Aardappeltjes

Op de markt had ik een mooie aanbieding van zoete aardappels gezien. En deze keer waren ze ook niet zo groot. Vaak krijg je twee enorme zoete aardappelen en deze keer had ik kleinere nodig. Ik wilde ze namelijk gaan poffen.

‘Jacket Potatoes’ oftewel gepofte aardappel is iets dat je in bijna elke pub en cafe in Engeland wel kan krijgen. Maar het heeft mij nooit kunnen bekoren. Teveel zetmeel en vaak gewoon flauw en beige. Blèh! Maar zoete aardappelen zijn natuurlijk geen aardappelen! En de smaak is alles behalve flauw en beige. Door de zoete aardappel met spinazie en geitenkaas te vullen, krijg je een heel smakelijk geheel dat erg lekker is zo als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten. Het enige is dat je de timing in de gaten moet houden en ze een uur voordat je anders zou beginnen met koken, in de oven doen.

Lees mijn laatste blog om te weten of geitenkaas gezond is!

Zoete aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Heleen Quantrill
Kleurrijke gepofte zoete aardappel met spinazie, geitenkaas en lekker wat knoflook. Een feestje op je bord!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Groenten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 kleinere zoete aardappelen
  • 5 handen vol verse spinazie gewassen
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 ui fijn gesneden
  • 100 gram geitenkaas in blokjes of verkruimeld
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Prik met een vork gaatjes in de aardappelen.
  • Doe de zoete aardappels in een pakketje van aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappels 1 uur tot ze zacht zijn.
  • Een kwartier voor de aardappels klaar zijn, verhit je wat olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden en voeg dan de spinazie toe.
  • Roerbak om en om tot de spinazie geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en leg op een bord.
  • Snijd ze bovenop in de lengte open en maak de inkeping groot genoeg om er een vulling in te doen.
  • Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen en bestrooi ze met de geitenkaas.
  • Serveer direct, eventueel met wat overgebleven spinazie.
zoete aardappel 2

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding
Gezondheid Algemeen

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding

Een sterk immuunsysteem is je natuurlijke bescherming tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zeker in de herfst en winter, wanneer verkoudheden en griep op de loer liggen, is het belangrijk om je weerstand een handje te helpen. En dat kan verrassend eenvoudig,  met seizoensvoeding. Door te eten wat het seizoen

Lees verder »
veel gezond eten opp de taffel
Gezond eten

Gezonde swaps: simpele vervangers voor suiker, tarwe en zuivel

Een gezondere leefstijl begint vaak bij kleine aanpassingen. Je hoeft niet alles om te gooien om beter te eten, soms is het vervangen van een paar dagelijkse producten al een groot verschil. In dit artikel ontdek je gezonde swaps voor drie veelgebruikte ingrediënten: suiker, tarwe en zuivel. Met deze simpele

Lees verder »