Kwark, Pindakaas en Stevia fruitdip

Fruitdip van kwark en pindakaasIk ben gek op fruitdips. Het is altijd een traktatie als ik er eentje klaar maak en de kinderen vragen er zelfs naar om mee te nemen naar school. Een fruitdip moet naar mijn mening voldoen aan drie eisen:

  1. Het moet gezond zijn. Logisch. Als ik de kids of mijzelf een fruithapje maak, wil ik dat niet ‘verpesten’ door er allerlei zoete rommel tegenaan te gooien.
  2. Het moet iets toevoegen. Het schijnt zo te zijn dat vitaminen in groenten en fruit beter opgenomen worden wanneer er wat vets bij gegeten wordt. De vetoplosbare vitaminen in vetrijk voedsel als boter, room of avocado verhogen de opname van belangrijke vitaminen en mineralen. Dus een vette fruitdip is helemaal zo’n gek idee niet!
  3. Het moet ook lekker zijn. Gezond en echt gezond, check en check. Maar wie van jullie heeft ooit iets echt aan je kinderen (of partner trouwens) kunnen verkopen door het als ‘gezond’ te promoten? *voeg hier lange stilte in* Ik snap ook wel dat soms dingen gewoon gegeten moeten worden omdat ze gezond zijn, zo werkt dat nu eenmaal. Maar als ik iets dat dus best gezond is ook als erg lekker kan beschrijven, is de wil om te eten opvallend groter 😉

Nu heb ik altijd wel een pot kwark in de koelkast staan. Makkelijke eiwitten voor de drukke ochtenden of als snack in de middag als de dag weer eens een loopje met me neemt. Nu meng ik hier vaak een lepel pindakaas of notenpasta door en een paar druppels stevia voor extra smaak en textuur. Zo kwam ik op het ingenieuze idee om het als dip te serveren, met een paar kleine aanpassingen.

Monster Cookie Dough

Kwark, Pindakaas en Stevia fruitdip

Heleen Quantrill
Een heerlijke romige fruitdip op basis van kwark. Lekker met steenfruit, druiven of gewoon zo. Geef mee in een bakje naar school om de anders wat kale appel net dat beetje extra te geven.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Sauzen en Dips
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 ml volle naturel kwark
  • 2 el 100% pindakaas of notenpasta
  • Een mespuntje vanillezaadjes of -poeder
  • Een klein beetje kaneel optioneel maar wel lekker!
  • Een paar druppels stevia naar eigen smaak

Instructies
 

  • Roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas goed verdeeld is.
  • Bewaar tot 2 dagen in de koelkast of serveer direct met vers gesneden fruit.

Notities

Tip: Snijd plakjes appel in plaats van partjes en besmeer die met deze fruitdip. Wat extra kaneel of misschien wat zaadjes erover strooien en je hebt een erg leuk en aantrekkelijk hapje!

Leuk idee, maar ben je op zoek naar een vegan fruitdip? Dan zit je hier goed!

walnoot-dadel-dipVegan Fruitdip op basis van Dadels en Walnoten

Vegan Cookie Dough DipFruitdip met een verrassend ingrediënt. Ook erg lekker om zo te eten als snack.

Monster Cookie DoughMonster Cookie Dough. Deze dip is zoeter dan de andere dips, echt een traktatie!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Welk vlees is lekker voor op de BBQ?
Give-Away & Reviews

Welk vlees is lekker voor op de BBQ?

Het ligt misschien voor de hand om te denken dat elk stukje vlees prima op de barbecue kan, maar de realiteit is iets genuanceerder. De barbecue is een culinaire speeltuin en de keuze van het vlees kan een wereld van verschil maken in je uiteindelijke smaakervaring. Of je nu een

Lees verder »
Give-Away & Reviews

Ontdek de oeroude kracht van Shilajit

In een wereld vol prikkels en uitdagingen is het belangrijk om ons lichaam en onze geest te voeden met essentiële voedingsstoffen. Veel mensen ervaren een gebrek aan energie, een verlaagde weerstand of mentale onrust door een tekort aan gezonde stoffen in hun dagelijkse voeding. Gelukkig biedt de natuur een krachtig

Lees verder »