Chocoladecake Recept

Overmorgen vertrekken we met het gezin en mijn ouders voor een gezellig weekendje naar Kent. Boogschieten, struinen door Tesco, en natuurlijk genieten van een echte Engelse pubmaaltijd. Ik kan bijna niet wachten! Hopelijk zit het weer mee, en lukt het schieten met zo’n zware Robin Hood-boog ook een beetje zonder al te veel spierpijn.

Maar goed, dat is nog even afwachten. Wat zeker is, is dat ik jullie niet het weekend in laat gaan zonder iets lekkers! Omdat ik pas maandag weer iets kan schrijven, deel ik vandaag een geweldig recept waarmee je het weekend extra speciaal kunt maken.

Deze Decadente Chocoladecake is een absolute favoriet. Hij is heerlijk smeuïg, bijna fudge-achtig, en zit bomvol chocolade: zowel donkere als witte. Het beste? Je hebt alleen een pannetje nodig om alles te mengen. Makkelijker wordt het niet!

Chocoladecake ingrediënten

Ingrediënten

  • 200 g pure chocola (70%)
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 250 g amandelmeel
  • ½ tl zeezout
  • 200 g witte chocola (in stukjes of pistoles)

Hoe maak je Chocoladecake

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Begin met het smelten van de donkere chocola en de kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur. Blijf goed roeren, zodat de chocola niet aanbrandt en er een mooie, glanzende massa ontstaat. Haal de pan van het vuur zodra alles gesmolten is.

Klop de eieren los in een aparte kom en roer ze langzaam door het warme chocolademengsel. Dit zorgt voor een glad en romig geheel. Voeg daarna het amandelmeel en het zeezout toe. Roer goed door, zodat er geen klontjes meer zijn en het beslag mooi egaal wordt.

Hak de witte chocola in grove stukjes als je geen chocola in ‘pistoles’ gebruikt. Roer de helft van de witte chocola voorzichtig door het beslag. Dit geeft straks heerlijke stukjes gesmolten chocola in de cake.

Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad met een spatel. Strooi de resterende witte chocola gelijkmatig over de bovenkant voor een decoratief en extra lekker effect.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cake 20 tot 30 minuten, afhankelijk van hoe stevig je de binnenkant wilt. Voor een fudgy structuur haal je hem er eerder uit; wil je een wat stevigere cake, laat hem dan iets langer staan. Controleer met een prikker: hij mag er nog licht vochtig uitkomen voor een smeuïge cake.

Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Zo blijft hij stevig en behoudt hij zijn perfecte structuur.

Chocoladecake Serveren 

Deze decadente chocoladecake is perfect op zichzelf, maar je kunt hem nóg specialer maken. Serveer hem bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom. Voor een feestelijke twist kun je wat verse frambozen of aardbeien erbij leggen. Een kopje koffie of een glas dessertwijn maakt het helemaal af. Zo wordt elk moment een traktatie!


Geniet ervan!

Een fijne en smakelijke cake om het weekend mee te vieren. Laat me weten hoe hij smaakte! Fijn weekend alvast!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Witlof
Gezond eten

Witlof: gezond, verwarmend en verrassend lekker in de winter

De winter is hét seizoen om weer te kiezen voor warme, voedzame gerechten. Terwijl het buiten kouder wordt, zoeken we binnen comfort, gezelligheid en eten dat goed doet voor lichaam én geest. En precies daar past witlof perfect bij. Deze groente is niet alleen lekker veelzijdig, maar zit ook boordevol

Lees verder »
superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »