Chocoladetruffels Van Kokosolie En Vanille

Chocoladetruffels van Kokosolie en Vanille

Vanmorgen kwam ik een geweldig recept tegen en ik wist meteen dat ik deze moest maken! Terwijl ik vaak inspiratie opdoe van allerlei websites, was dit idee precies wat ik zocht. In plaats van suiker heb ik agave gebruikt en, omdat ik geen zin had om chocolade te smelten (met een kleine meid rond mijn voeten is dat gegarandeerd chaos), besloot ik cacaopoeder te gebruiken. Het resultaat? Verrukkelijke truffels die snel te maken zijn!

Ingrediënten:

  • 200 gram cacaopoeder
  • Ongeveer 50 ml honing of agave
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepels grasboter (kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels kokosolie (kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder, kokosrasp of andere droge ingrediënten voor de buitenkant (je kunt ook chilipeper, zeezout of koffiegranulaat gebruiken voor een verrassende twist)

Zo maak je ze:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar – eerst met een vork en daarna met je handen voor het beste resultaat. De geur alleen al zal je doen watertanden! Dit is ook een perfect moment om te proeven of de zoetheid naar wens is (mijn excuus om meteen een beetje te snoepen!).
  2. Zet het mengsel even in de vriezer, zodat het wat steviger wordt en je er makkelijk balletjes van kunt draaien.
  3. Neem nu twee dessertlepels en maak mooie quenelles, of draai met je handen balletjes van ongeveer 3 cm groot.
  4. Rol de truffels in cacaopoeder, kokosrasp, gehakte noten of een klein beetje zeezout voor extra smaak en textuur.

Wat kun je nog meer doen?

Deze chocoladespread is niet alleen lekker als truffels, maar kan ook dienen als smeersel voor koekjes of op het brood van je kinderen. De laurinezuur uit de kokosolie, vitamine D uit de boter, en de antioxidanten uit de cacao maken het een voedzame lekkernij. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met een lepel opeten – niemand zegt dat je jezelf niet mag verwennen!

Genieten:

Als je de truffels eenmaal hebt gemaakt, leg ze dan op een mooi bord (ze verdienen het!) en neem rustig de tijd om van deze decadente traktatie te genieten. Een kopje thee of koffie erbij maakt het compleet.

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »