Hoe Organiseer je Online Recepten?

In de afgelopen paar jaar dat ik actief ben met het schrijven op deze blog en verzamelen van recepten voor eigen gebruik, heb ik een patroon gemerkt, namelijk dat bijna al deze recepten van het internet komen. En niet van één plek, nee, ze komen van werkelijk elk e-plekje dat je maar kan bedenken. Gevolg: recepten raken kwijt, vergeten en niet gebruikt. Uitprinten wil ik namelijk niet doen. Er komt al genoeg papier dit huis binnen zelfs met een ‘ja-nee’ sticker. Ik moest dus op zoek naar een manier om mijn recepten te verzamelen op een plek waar ze makkelijk te gebruiken zijn.

Nu bestaat Pinterest ook al een tijdje en die gebruik ik ook wel om recepten in te verzamelen, maar Pinterest is een verzameling linken met een plaatje. Niets meer. Je moet dus steeds doorklikken naar een bepaalde pagina om het recept te vinden. En soms/ vaak is niet de specifieke link gebruikt, dus kom je op de homepage terecht waar je alsnog moet zoeken naar het recept. Of de website wordt als spam aangemerkt en kun je er evengoed niet op. Pinterest is dus leuk voor nieuwe ideeën, maar eigenlijk niet zo praktisch naar mijn mening.
Wat ik wilde was een plek waar ik de recepten kon bewaren zoals ze zijn: alleen het recept met ingredientenlijst en een plaatje, maar minus de advertenties, eindeloze hoeveelheden opmerkingen en gespeur door de website om naar het eigenlijke recept te komen.
En daar heb ik Springpad nu voor gevonden. Het organiseert mijn recepten alsof het een print-versie is. Ik weet dat sommigen ook Evernote gebruiken, maar wat ik zo plezierig aan Springpad vind, is dat je zelf notities bij recepten (of andere teksten die je wilt bewaren) kan aanbrengen en dat je een button in de navigatiebalk bovenin je webbrowser kan aanbrengen, zodat je alleen maar op een ‘Spring It!’ knopje hoeft te drukken om een recept of iets dergelijks te bewaren. Geen gedoe dus met kopieëren en plakken of linken ergens opslaan. Gewoon de kale tekst, foto, bron en ruimte voor eigen inbreng. Ideaal.

Je kan je Springpad prive houden, maar je kan ook mensen uitnodigen om mee te doen. Erg handig als je bijvoorbeeld samen een project moet doen waarbij veel informatie van het internet gehaald wordt om maar iets te noemen. Ik heb het nog niet helemaal uitgeplozen, er staat nog een e-mail in de wacht met een rondleiding door Springpad die ik echt gauw wil gaan doen 😉 maar voor nu werkt het erg goed voor het opslaan van mijn favoriete recepten.

Als je benieuwd bent wat voor recepten ik als inspiratie gebruik, nodig ik je van harte uit om eens een kijkje op mijn Pinterest pagina te nemen. Mijn Springpad hou ik lekker voor mezelf 😉

Maar vertel eens, hoe bewaar jij je online recepten?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »