Hoe Organiseer je Online Recepten?

In de afgelopen paar jaar dat ik actief ben met het schrijven op deze blog en verzamelen van recepten voor eigen gebruik, heb ik een patroon gemerkt, namelijk dat bijna al deze recepten van het internet komen. En niet van één plek, nee, ze komen van werkelijk elk e-plekje dat je maar kan bedenken. Gevolg: recepten raken kwijt, vergeten en niet gebruikt. Uitprinten wil ik namelijk niet doen. Er komt al genoeg papier dit huis binnen zelfs met een ‘ja-nee’ sticker. Ik moest dus op zoek naar een manier om mijn recepten te verzamelen op een plek waar ze makkelijk te gebruiken zijn.

Nu bestaat Pinterest ook al een tijdje en die gebruik ik ook wel om recepten in te verzamelen, maar Pinterest is een verzameling linken met een plaatje. Niets meer. Je moet dus steeds doorklikken naar een bepaalde pagina om het recept te vinden. En soms/ vaak is niet de specifieke link gebruikt, dus kom je op de homepage terecht waar je alsnog moet zoeken naar het recept. Of de website wordt als spam aangemerkt en kun je er evengoed niet op. Pinterest is dus leuk voor nieuwe ideeën, maar eigenlijk niet zo praktisch naar mijn mening.
Wat ik wilde was een plek waar ik de recepten kon bewaren zoals ze zijn: alleen het recept met ingredientenlijst en een plaatje, maar minus de advertenties, eindeloze hoeveelheden opmerkingen en gespeur door de website om naar het eigenlijke recept te komen.
En daar heb ik Springpad nu voor gevonden. Het organiseert mijn recepten alsof het een print-versie is. Ik weet dat sommigen ook Evernote gebruiken, maar wat ik zo plezierig aan Springpad vind, is dat je zelf notities bij recepten (of andere teksten die je wilt bewaren) kan aanbrengen en dat je een button in de navigatiebalk bovenin je webbrowser kan aanbrengen, zodat je alleen maar op een ‘Spring It!’ knopje hoeft te drukken om een recept of iets dergelijks te bewaren. Geen gedoe dus met kopieëren en plakken of linken ergens opslaan. Gewoon de kale tekst, foto, bron en ruimte voor eigen inbreng. Ideaal.

Je kan je Springpad prive houden, maar je kan ook mensen uitnodigen om mee te doen. Erg handig als je bijvoorbeeld samen een project moet doen waarbij veel informatie van het internet gehaald wordt om maar iets te noemen. Ik heb het nog niet helemaal uitgeplozen, er staat nog een e-mail in de wacht met een rondleiding door Springpad die ik echt gauw wil gaan doen 😉 maar voor nu werkt het erg goed voor het opslaan van mijn favoriete recepten.

Als je benieuwd bent wat voor recepten ik als inspiratie gebruik, nodig ik je van harte uit om eens een kijkje op mijn Pinterest pagina te nemen. Mijn Springpad hou ik lekker voor mezelf 😉

Maar vertel eens, hoe bewaar jij je online recepten?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »