Vogelnest Koekjes voor Pasen- Glutenvrij

Het is weer bijna Pasen! Dit is mijn favoriete feestdag. Het voorjaar is begonnen, overal om je heen zie je tekenen van nieuw leven en het zonnetje lokt iedereen weer naar buiten toe.

vogelnest koekjes

Pasen is ook favoriet omdat ik dan weer extra uitpak met lekker eten en mensen uitnodigen om dit samen te vieren. Maar dan zonder al die stress die rond Kerst onvermijdelijk lijkt. Win-win-win!

Paaskoekjes Bakken

Een andere leuke bezigheid naast eieren schilderen en zelf paaseitjes maken, is koekjes bakken. Glutenvrij uiteraard en gebruikmakend van heerlijke ingrediënten die je bij De Notenshop kan krijgen.

Heb jij al een reactie achtergelaten bij de winactie trouwens? Je kan een mooi bakpakket winnen waar je o.a. deze koekjes mee kan maken! Klik hier om mee te doen. Ik mag drie winnaars kiezen!

Deze koekjes zijn op basis van amandelmeel en kokosrasp en zijn gezoet met kokosbloesemsuiker en maca. Maca heeft een lichtzoete, karamelachtige smaak. Heerlijk in deze vogelnest koekjes!

Vogelnest Koekjes

De naam doet het al vermoeden maar deze koekjes maak je in de vorm van een vogelnestje om na het bakken te vullen met bijvoorbeeld een leuk chocolade-eitje, een framboos of aardbei of heerlijke jam! Mini-smarties of jelly beans zijn ook erg leuk, maar die kan ik je helaas niet suikervrij aanbieden 🙂

Ze hebben iets weg van een kokosmakroon vanwege de kokosrasp. En omdat ze geheel glutenvrij zijn, brokkelen ze snel wanneer ze te heet en/ of te lang gebakken zijn. Liever iets te kort dan te lang. Dit komt de structuur ten goede.

vogelnest koekjes

Vogelnest Koekjes voor Pasen- Glutenvrij

Maak lekkere paaskoekjes op basis van amandelmeel en kokosrasp in de vorm van vogelnestjes! Leuk met Pasen om te vullen met een paaseitje of heerlijke jam.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 16 koekjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/2 el maca poeder

Instructies
 

  • Roer alle droge ingrediënten door elkaar en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  • Voeg de eieren toe aan het meel en roer even door.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en maak met een ijsschep of twee eetlepels balletjes van gelijke grootte.
  • Doe een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de balletjes op en druk er voorzichtig met je duim in om een vogelnest te maken.
  • Bak de koekjes in 12 minuten gaar en laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos.

Notities

Alle ingrediënten, behalve het ei en de boter, zijn te krijgen bij De Notenshop. Of waag een gokje bij de winactie en wie weet win jij één van de drie Paas-bakpakketten! 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »