Afscheid en Nieuw Begin Eet Goed Voel je Goed

Lieve Lezers,

De afgelopen maanden ben ik bijzonder afwezig geweest op de blog en met reden: Ik ben gestopt met bloggen. Na vier jaar Eet Goed Voel je Goed en alles wat daar bij kwam kijken, merkte ik dat ik wat anders wilde gaan doen. Mijn hart lag niet meer bij de blog, maar bij andere dingen. Ik wilde eigenlijk stoppen, maar om jullie kon ik er niet zomaar uit stappen. Geloof me, zo’n beslissing wil je niet over één nacht ijs maken!

Totdat een paar maanden terug Koen van Keramische Pannen mij benaderde met een vraag over iets en ik de stoute schoenen aantrok om hem te vragen of hij de blog over wilde nemen. We hebben altijd heel prettig samengewerkt en ik wist zeker dat als hij de blog over zou willen nemen, hij er nieuw leven in kon blazen en er weer een hele tijd mee vooruit zou kunnen gaan. Plus, ik zou de blog niet helemaal op non-actief hoeven zetten. De informatie en stukjes blijven beschikbaar en zullen hier en daar een facelift krijgen om 2015 met frisse moed te kunnen beginnen.

Na een hoop heen en weer gemail en gebel, zijn we nu op het punt aanbeland dat we een deadline en een nieuw gezicht voor Eet Goed Voel je Goed hebben: Iris Maier van De Voedzame Keuken! Trouwe lezers van mijn blog en daarmee andere foodblogs zullen haar naam en blog herkennen. Iris is erg actief op het gebied van gezonde voeding en had behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij dat Iris het stokje over wil nemen, omdat ik overtuigd ben dat zij samen met Koen, weer iets moois van deze blog kan maken.

Het thema van de blog zal niet veranderen. Gezonde voeding en alles wat daarmee samenhangt zal de boventoon voeren. Ik ben zelf altijd wars geweest van labels, hoewel ik hier en daar wel eens geflirt heb met een aantal, omdat ik geloof dat gezonde voeding voor iedereen uniek is en wat voor de één werkt, voor de ander pure narigheid kan zijn. Daarom op Eet Goed Voel je Goed geen hypes, geen hysterie of wilde claims. Iris snapt dit als geen ander en hoewel ik er zeker van zal zijn dat ze op termijn haar eigen draai aan dit thema zal geven, weet ik ook dat haar Hollandsche nuchterheid en ervaring met gezonde voeding jullie verder zullen voorzien van bruikbare tips, leuke weetjes en vooral heel veel heerlijke recepten!

En wat ik ga doen? Ik ga verder met schrijven, maar meer op de achtergrond van dingen. Vertalen, freelance schrijfwerk en tolken blijven me bezig houden. School van de kinderen, ondernemingen van manlief en andere vrijwillige activiteiten vullen de rest van mijn tijd in. En ik ben hier heel gelukkig mee. Gezonde voeding zal ook altijd een onderdeel van mijn bestaan blijven, alleen vanaf nu in de privé sfeer. Wat de toekomst verder brengen moge, zie ik vanzelf wel!

Dus geef Iris een warm welkom, steun haar in haar activiteiten en geef haar de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen. Ik denk dat jullie mooie dingen van haar mogen verwachten!

Mij rest dan verder niets meer dan jullie allemaal het allerbeste en alvast een heel gezond, gelukkig en informatief 2015 toe te wensen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »