Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap

 

Amandelmeel pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 12 pannenkoekjes.
3 biologische eieren
1 el rauwe honing
1 el vanille extract
3 el water
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bakpoeder
150 gram amandelmeel
Kokosolie om in te bakken

Neem een goeie koekenpan, zet het op een middelhoog vuur en doe hier de kokosolie in. Laat dit Zachtjes smelten.
Kluts in de tussentijd drie eieren, de honing, vanille en het water door elkaar.
Doe het zout en bakpoeder er bij en kluts het tot de eieren schuimig zijn.
Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
Het beslag moet dik zijn, maar moet niet blijven plakken aan je garde.
Neem een juslepel en schep drie of meer kleine hoopjes beslag in de pan.
Draai het vuur laag.
 Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om.
Nog even laten bakken tot ook de andere kant een mooie kleur heeft
En klaar! Lekker direct opeten, of bewaren in een luchtdichte doos.

Tips

  • Hou het vuur ten alle tijden laag, zoals je al gemerkt hebt, verbrandt amandelmeel heel snel.
  • Laag vuur zorgt er ook voor dat ze echt gaar worden. Op een te hoog vuur zul je sneller geneigd zijn de pannenkoekjes uit de pan te halen, om erachter te komen dat ze eigenlijk nog niet gaar zijn. Je wilt dat ze mooi droog zijn vanbinnen.
  • Zorg voor meer dan voldoende vet in de pan. Als je denkt dat het wel genoeg is, doe je er nog een beetje bij. Blijf vet toevoegen tussen bakbeurten door. Dit voorkomt dat de pannenkoekjes gaan plakken.
  • Omdat het glutenvrij is, ‘plakt’ het beslag niet. Wees dus voorzichtig met omkeren, het valt zomaar uit elkaar. Vooral als ze nog niet gaar zijn.
  • Om die reden kun je ook geen grote pannenkoeken maken. Het houdt het niet bij elkaar. Kleine beetjes per keer, dus!
  • Bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos. Liever niet in de koelkast omdat ik gemerkt heb dat het erg makkelijk de geuren van andere etenswaren overneemt.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding
Gezondheid Algemeen

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding

Een sterk immuunsysteem is je natuurlijke bescherming tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zeker in de herfst en winter, wanneer verkoudheden en griep op de loer liggen, is het belangrijk om je weerstand een handje te helpen. En dat kan verrassend eenvoudig,  met seizoensvoeding. Door te eten wat het seizoen

Lees verder »
veel gezond eten opp de taffel
Gezond eten

Gezonde swaps: simpele vervangers voor suiker, tarwe en zuivel

Een gezondere leefstijl begint vaak bij kleine aanpassingen. Je hoeft niet alles om te gooien om beter te eten, soms is het vervangen van een paar dagelijkse producten al een groot verschil. In dit artikel ontdek je gezonde swaps voor drie veelgebruikte ingrediënten: suiker, tarwe en zuivel. Met deze simpele

Lees verder »