Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap

 

Amandelmeel pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 12 pannenkoekjes.
3 biologische eieren
1 el rauwe honing
1 el vanille extract
3 el water
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bakpoeder
150 gram amandelmeel
Kokosolie om in te bakken

Neem een goeie koekenpan, zet het op een middelhoog vuur en doe hier de kokosolie in. Laat dit Zachtjes smelten.
Kluts in de tussentijd drie eieren, de honing, vanille en het water door elkaar.
Doe het zout en bakpoeder er bij en kluts het tot de eieren schuimig zijn.
Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
Het beslag moet dik zijn, maar moet niet blijven plakken aan je garde.
Neem een juslepel en schep drie of meer kleine hoopjes beslag in de pan.
Draai het vuur laag.
 Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om.
Nog even laten bakken tot ook de andere kant een mooie kleur heeft
En klaar! Lekker direct opeten, of bewaren in een luchtdichte doos.

Tips

  • Hou het vuur ten alle tijden laag, zoals je al gemerkt hebt, verbrandt amandelmeel heel snel.
  • Laag vuur zorgt er ook voor dat ze echt gaar worden. Op een te hoog vuur zul je sneller geneigd zijn de pannenkoekjes uit de pan te halen, om erachter te komen dat ze eigenlijk nog niet gaar zijn. Je wilt dat ze mooi droog zijn vanbinnen.
  • Zorg voor meer dan voldoende vet in de pan. Als je denkt dat het wel genoeg is, doe je er nog een beetje bij. Blijf vet toevoegen tussen bakbeurten door. Dit voorkomt dat de pannenkoekjes gaan plakken.
  • Omdat het glutenvrij is, ‘plakt’ het beslag niet. Wees dus voorzichtig met omkeren, het valt zomaar uit elkaar. Vooral als ze nog niet gaar zijn.
  • Om die reden kun je ook geen grote pannenkoeken maken. Het houdt het niet bij elkaar. Kleine beetjes per keer, dus!
  • Bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos. Liever niet in de koelkast omdat ik gemerkt heb dat het erg makkelijk de geuren van andere etenswaren overneemt.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Witlof
Gezond eten

Witlof: gezond, verwarmend en verrassend lekker in de winter

De winter is hét seizoen om weer te kiezen voor warme, voedzame gerechten. Terwijl het buiten kouder wordt, zoeken we binnen comfort, gezelligheid en eten dat goed doet voor lichaam én geest. En precies daar past witlof perfect bij. Deze groente is niet alleen lekker veelzijdig, maar zit ook boordevol

Lees verder »
superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »