Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap

 

Amandelmeel pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 12 pannenkoekjes.
3 biologische eieren
1 el rauwe honing
1 el vanille extract
3 el water
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bakpoeder
150 gram amandelmeel
Kokosolie om in te bakken

Neem een goeie koekenpan, zet het op een middelhoog vuur en doe hier de kokosolie in. Laat dit Zachtjes smelten.
Kluts in de tussentijd drie eieren, de honing, vanille en het water door elkaar.
Doe het zout en bakpoeder er bij en kluts het tot de eieren schuimig zijn.
Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
Het beslag moet dik zijn, maar moet niet blijven plakken aan je garde.
Neem een juslepel en schep drie of meer kleine hoopjes beslag in de pan.
Draai het vuur laag.
 Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om.
Nog even laten bakken tot ook de andere kant een mooie kleur heeft
En klaar! Lekker direct opeten, of bewaren in een luchtdichte doos.

Tips

  • Hou het vuur ten alle tijden laag, zoals je al gemerkt hebt, verbrandt amandelmeel heel snel.
  • Laag vuur zorgt er ook voor dat ze echt gaar worden. Op een te hoog vuur zul je sneller geneigd zijn de pannenkoekjes uit de pan te halen, om erachter te komen dat ze eigenlijk nog niet gaar zijn. Je wilt dat ze mooi droog zijn vanbinnen.
  • Zorg voor meer dan voldoende vet in de pan. Als je denkt dat het wel genoeg is, doe je er nog een beetje bij. Blijf vet toevoegen tussen bakbeurten door. Dit voorkomt dat de pannenkoekjes gaan plakken.
  • Omdat het glutenvrij is, ‘plakt’ het beslag niet. Wees dus voorzichtig met omkeren, het valt zomaar uit elkaar. Vooral als ze nog niet gaar zijn.
  • Om die reden kun je ook geen grote pannenkoeken maken. Het houdt het niet bij elkaar. Kleine beetjes per keer, dus!
  • Bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos. Liever niet in de koelkast omdat ik gemerkt heb dat het erg makkelijk de geuren van andere etenswaren overneemt.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

31 reacties

  1. Recept gevolgd dacht ik, maar beslag veel te dik en vast…:( wat doe ik fout? Hoe lang klop ke de eieren en kan dat ook met een mixer?

  2. Heerlijk! Wat een leuk en fijn recept! Ik maak ze s avonds en eet ze sochtends bij mn ontbijt, met blauwe besjes en een beetje maple syrup. Leuke afwisseling van de havermout die ik anders eet!

  3. Anonymous schreef:

    Van het weekend gemaakt en ze waren heerlijk, heb er nog 2 dagen mee kunnen ontbijten! En dankzij je heldere uitleg helemaal gelukt 🙂

  4. Margriet schreef:

    Ze zijn super! Bedankt voor de heldere uitleg!

  5. Josette schreef:

    Ik heb ze al vaak gemaakt! Ze blijven lekker! Compliment voor je uitleg zo kunnen ze niet mislukken zoals bij mij de eerste keer!

  6. Anonymous schreef:

    Hoi Heleen, dank je wel voor je geweldige recepten!!!! Mijn “pannenkoekjes” zijn geweldig gelukt:

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v230/paulinekimmels/DSCF4607_zps7f982abc.jpg[/img]

  7. Jan Luesink schreef:

    Heerlijk recept. Vandaag een variant gemaakt waarbij ik een gedeelte van de amandelmeel heb vervangen met Quinoa meel en kokos meel (15% + 15%). Wat blauwebessen erdoor en heel kort door de blender.

  8. Marianne Hoogendoorn schreef:

    Ik eet meer dan een jaar koolhydraat arm eiwitrijk. Voel me prima en ben 15 kilo afgevallen en blijf nu op gewicht. Jouw blog is een aanvulling om eens iets anders te eten.

    Maar wat is er mis met gluten als je er niet alergisch voor bent het zijn proteïnen .Gluten is opgebouwd uit de proteïnen gliadine en glutenine. Deze geven elasticiteit aan de producten die van het meel gemaakt worden. Hoe meer gluten het meel bevat, hoe steviger het product wordt.
    Dus ik voeg een schep gluten aan de bakprducten toe het resultaat is stukken beter.
    Ik koop tarwe gluten bij mijn warme bakker.

  9. Ik heb de pannenkoeken gebakken op de badplaats. Structuur à la eierkoeken. Besmeerd met appelmoes en belegd met plakjes banaan… Mmmmmm smullen maar.

  10. Heerlijke pannekoekjes! En met een beetje agavesiroop nog lekkerder!

  11. Anonymous schreef:

    Eerst: wat een leuke en interessante site!
    Vraag: Wat is het voordeel van bakken in kokosolie? Kan het ook in gewone bak en braad olijfolie?

  12. Anonymous schreef:

    In je boek staat bij dit recept helaas niet hoeveel water er bij moet… Maar gelukkig kon ik het online vinden!

  13. Anonymous schreef:

    Heel leuk! en lekker! en wat vullen ze goed, poehee! Thanx! ik heb er idd ook een beetje kaneel doorheen gedaan en ipv water wat amandelmelk gebruikt. ook goed te doen! heb laatst een luxe pan gekregen en daar worden ze prachtig egaal bruin in en kon ik ze heel makkelijk in omdraaien.

  14. Anonymous schreef:

    Heb ze net gemaakt als ontbijt… Heerlijk met wat pure bosbessenjam! Dank voor je fijne recepten, ik geniet van je site en heb hem bij mn favorieten staan! Groet, BELLA

  15. Anonymous schreef:

    Heerlijk!! Heb ze net gemaakt, en met een beetje palmsuiker erop, zeer smakelijk!
    Bedankt voor het recept! 🙂

    Angela

  16. Spaarcentje/Wel en Wee schreef:

    Heleen, we hebben ze net gegeten, het unanieme oordeel was: schofterig lekker!!!!!!!
    Ik had ze besmeerd met suikervrije jam en er verse aardbeien en banaan opgedaan en bestrooid met kokos. Net een taartje!!
    Er at hier een vriendje van Zoon, lust niks, alles is vreemd maar die likte zijn bord leeg….

  17. Spaarcentje/Wel en Wee schreef:

    Ik ben ze nu aan het maken, ben benieuwd! Het ruikt heerlijk. Bij gebrek aan vanille heb ik er kaneel doorgedaan, is vast ook lekker. Ik kom alleen niet goed uit met de verhoudingen: met 300 gram amandelmeel en 3 eieren en 3 el water kreeg ik een heel erg dik beslag wat vast zat in de garde en wat ik heb moeten verdunnen met aardig wat water. In het eerder geplaatste recept van deze pannenkoekjes heb je het over 150 gram amandelmeel en 3 eieren.
    Ze bakken nu overigens prima met dat extra water….

  18. Jady Nin schreef:

    Bedankt voor het recept. Dochterlief wil ze morgen weer eten, zo lekker waren ze ;->>

    1. Anonymous schreef:

      Ze zijn KEI-lekker!!! Dank je wel!! We want more 🙂
      Caro

  19. Jeroen schreef:

    Als je meer eieren gebruikt dat vallen ze niet uit elkaar.

    Ik doe het als volgt:

    125 gr amandelmeel
    175 ml kokosmelk
    2 eieren
    beetje zeezout
    3 ml stevia
    20 gr proteinepoeder (maar dat is persoonlijk)

    Alles mixen en bakken maar.

    Bij mij vallen ze dan niet uit elkaar.

  20. Heb de pannenkoekjes vandaag meegenomen voor de lunch, erg lekker!
    Met suikervrije jam, jammie!

  21. Je kan echt elke kant op met deze pannenkoekjes. Toen ik een dag aan de schrijf moest met mijn moeder heb ik deze ook gemaakt, maar toen met wat stukjes pure chocola erdoor. Erg lekker bij de koffie! Dus ja, mogelijkheden te over!

  22. dorine schreef:

    ik maak deze ook regelmatig en voeg ook nog wat kokosrasp, rozijnen en kaneel toe en soms ook wat kikkererwtenmeel,
    ook erg lekker en weer eens wat anders

  23. Anonymous schreef:

    Hallo,
    Al enige tijd lees en geniet ik mee van al je schrijfsels.
    Ik heb een paar persoonlijke vragen maar kon je e-mailadres niet vinden op de website vandaar dat ik het zo probeer.
    Zou je contact met me willen opnemen?
    Groetjes Manon

  24. Anonymous schreef:

    Dit ga ik zeker ook proberen, ziet er erg lekker uit 🙂 Groetjes Bianca

  25. Dit ga ik proberen.Ik maak ongeveer zoiets maar dan van gemalen gierst(in oude koffiemolen). Omdat ik wel gluten eet,doe ik er een beetje speltmeel bij. Dat verbetert de consistentie.Groeten Izerina

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »