Budget Dag 56: Naar de Markt!

Als je mij op Facebook volgt, zul je deze foto afgelopen donderdag al gezien hebben. Onderhand is het maandag en is het kwetsbare fruit en 1 meloen al op! Eigenlijk zou ik hier veel meer van kunnen halen, want de kinderen eten het als snoep! Wat je niet op de foto ziet, is het kipvlees, de leverworst (zonder E-nummers en smaakversterkers!), de kruiden die ik bij Ewalt haal (ook zonder smaakversterkers, zout of gluten), de gedroogde worst en de potten amandelpasta. Totale schade?
Nog geen EUR 60,-. In de supermarkt haalde ik de diksap, luiers voor onze dochter (voor ’s nachts), het hondenvlees, wat blikjes tonijn en koffie. Verder heb ik van mijn EUR 100,- budget wat leuke dingen bij de Xenos en een cadeautje voor een vriendje van onze knul gekocht. En nog heb ik geld in mijn knip!

En wat nog zo leuk is, is dat het kipvlees dat ik een dikke week geleden op de markt op Urk gekocht heb, nog in de vriezer ligt en we daar deze week van kunnen eten! Wederom zullen we deze week witte kool eten en heb ik bieten op het program staan. Ook de uien zijn nog rijkelijk aanwezig, dus een uienstoofschotel lijkt me een goed idee.

Het scheelt uiteraard enorm of je naar de reguliere supermarkt of naar de markt gaat. Op de markt ligt er altijd wel ergens een doos met overrijpe tomaten (lekker om ketchup van te maken) of overrijpe bananen om in te vriezen. Die krijg je voor een prikkie of helemaal niks, mee. Kijk dat scheelt aardig! Bij de supermarkt moet je er maar net eentje treffen die dat idee ook ziet zitten. Vaak kijken ze je wat glazig aan en krijg je bij gratie een klein trosje bananen alsnog voor de helft van de prijs, mee. Leuk, maar nauwelijks te moeite!

Nee, dan de markt! Daar is je gulden een daalder waard! Een vooruitgang van 150%! 😉

Weekmenu

Ontbijt
The usual: Smoothies, pannenkoekjes of gebakken eieren met spek.

Lunch
Maandag: Auberginesoep
Dinsdag: Amandelmeelmuffins
Woensdag: Gebakken levertjes met appel en ui
Donderdag: Amandelmeelmuffins
Vrijdag: Gebakken vis
Zaterdag: Omelet
Zondag: Roast dinner

Avondeten
Maandag: Asperges met lamsbout en salade
Dinsdag: Witte kool rolletjes met kipgehakt
Woensdag: ‘Iets met bieten’ (recept volgt)
Donderdag: Kipcurry
Vrijdag: Worstjes met groentesaus
Zaterdag: Champignons, courgette en gehakt
Zondag: Restjesdag!

Tussendoortjes
Ik wil deze week proberen om mini cakejes te maken op basis van groenten en amandelmeel. Zoete cakejes wel te verstaan. Ook heb ik een heerlijke caramelsaus op basis van ahornsiroop gemaakt die ik graag wil verbeteren. Zoonlief is erg gek op karamel en ik wil daar best af en toe in mee gaan, maar dan wel op mijn manier! 😉 Updates volgen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »
zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »