De Alllerlekkerste Chocoladecake… Ooit!

Deze Chocoladecake (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij) is eigenlijk heel per ongeluk ontstaan, maar werkt zo goed dat ondanks dat ik hem in de afgelopen week vier keer heb gemaakt, hij iedere keer perfect uit de oven komt en hetzelfde smaakt en voelt. Gewoonweg perfect! En heel eenvoudig. En erg voedzaam vanwege de amandelmeel, biologische eieren en kokosmelk. Echt genieten. Weet je hoe lekker deze cake is? Dat Simon, die anders helemaal niet van pure chocola houdt, zat te vechten met de kinderen om het laatste cakeje en voorstelde dat ik nog maar een aantal moest maken! Serieus! Mijn anti-chocola echtgenoot wilde MEER chocoladecake. Als dat je niet overtuigt van de smaak, weet ik het niet meer!

Allerlekkerste Chocoladecake … Ooit! (zonder gluten of melk)

300 gram amandelmeel
125 gram palmsuiker
75 gram (rauwe) cacaopoeder
1/4 tl Keltisch zeezout
1/4 tl bicarbonaat
2 biologische eieren
250 ml kokosmelk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom.
  3. Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen.
  4. Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
  5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag.
  6. Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
  7. of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
  8. of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.
  9. Bak in 30 – 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden.

Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao.
Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »