Deze Chocoladecake (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij) is eigenlijk heel per ongeluk ontstaan, maar werkt zo goed dat ondanks dat ik hem in de afgelopen week vier keer heb gemaakt, hij iedere keer perfect uit de oven komt en hetzelfde smaakt en voelt. Gewoonweg perfect! En heel eenvoudig. En erg voedzaam vanwege de amandelmeel, biologische eieren en kokosmelk. Echt genieten. Weet je hoe lekker deze cake is? Dat Simon, die anders helemaal niet van pure chocola houdt, zat te vechten met de kinderen om het laatste cakeje en voorstelde dat ik nog maar een aantal moest maken! Serieus! Mijn anti-chocola echtgenoot wilde MEER chocoladecake. Als dat je niet overtuigt van de smaak, weet ik het niet meer!
Allerlekkerste Chocoladecake … Ooit! (zonder gluten of melk)
300 gram amandelmeel
125 gram palmsuiker
75 gram (rauwe) cacaopoeder
1/4 tl Keltisch zeezout
1/4 tl bicarbonaat
2 biologische eieren
250 ml kokosmelk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom.
- Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen.
- Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
- Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag.
- Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
- of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
- of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.
- Bak in 30 – 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden.
Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao.
Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.