Hebben jullie dat ook, dat je met dit mooie weer lekker in de weer zijn? Alsof je overal weer meer energie voor hebt. Lekker in de tuin, bezig op werk, wandelen, fietsen en ga zo maar door. Lekker bezig zijn veroorzaakt vaak lekkere trek! Deze Dadel Aardbei Energiereep is een perfect tussendoortje. Dadels bevatten veel kalium wat goed is voor je vochthuishouding en de kokos levert gezonde vetten voor een langer verzadigd gevoel.
Dit recept kwam per ongeluk tot stand. Ik wilde weer eens een dadelreep maken als snack voor mijzelf en Simon. De kids zijn er over het algemeen niet erg gek op, de smaak van dadels is toch iets te overheersend. Maar ik vond nog een zakje gedroogde aardbeien in mijn voorraadkast en besloot die er ook in te verwerken. Vervolgens herinnerde ik me een recept dat ik ooit ers in de Allerhande had gelezen over een soortgelijke reep met gepofte rijst. Ook dat had ik in huis en zo ontstond er een heerlijke crispy dadelreep met aardbei en kokos!
Gedroogde aardbei koop je online, op de markt bij de notenboer of bij De Tuinen. Gepofte rijst zonder toevoegingen koop ik of online of in de reformwinkel. Je vindt het meestal op de ontbijtgranen afdeling. Lees wel het etiket. Niet alle gepofte rijst is ongezoet (tenzij je dat liever hebt). Eventueel kun je ook goeie kwaliteit rijstwafels kopen!
Dadel Aardbei Energiereep
Heleen QuantrillIngrediënten
- 20 gedroogde dadels ontpit, zoals deze
- 3 el amandelmeel of een ander notenmeel dat je in huis hebt
- 75 gram gedroogde aardbeien
- 2 el kokosolie
- 1 el kokosrasp
- 15 gram gepofte rijst
Instructies
- Neem een keukenmachine met messen en doe hier de dadels en aardbeien in.
- Laat de machine een minuut draaien totdat de dadels een bal vormen.
- Zet de machine uit en voeg de amandelmeel, kokosolie en kokosrasp toe.
- Maal even door.
- Zet de machine weer uit en schep de gepofte rijst erbij. Pulseer ondertussen af en toe om de gepofte rijst te verdelen.
- Schep het mengsel uit de keukenmachine en in een plastic bakje van ongeveer 10 x 18 cm.
- Laat 30 minuten opstijven in de koelkast en snijd er zes repen van.
- Bewaar de repen in de koelkast anders worden ze slap.
Notities
Eén reactie
Beste Heleen,
Zijn deze ook in te vriezen?