Overmorgen gaan we met het gezin en mijn ouders lekker een weekendje naar Kent. Boogschieten, winkelen bij Tesco, eten in de pub… Ik kijk er nu al naar uit! Hopelijk zit het weer mee en valt het schieten met een zwaardere boog (Robin Hood soort) reuze mee!
Maar dit terzijde. Hoewel niet helemaal, omdat dit betekent dat ik pas op z’n vroegst aankomende maandag weer iets kan schrijven! En ik kan jullie natuurlijk niet op een droogje het weekend insturen! Dus daarom vandaag nog een post met een lekker recept dat jullie van het weekend kunnen maken om de afstand tussen ons te verkleinen. 😉
Deze cake vind ik heerlijk. Hij is smeuïg, fudge-achtig en bevat vooral heel veel chocola. Zowel donkere als witte chocola. En omdat het slechts een pannetje op het vuur nodig heeft om alles te mengen is ook deze cake heel eenvoudig om te maken.
Decadente Chocoladecake
200 gram pure chocola (70%)
125 ml kokosmelk
2 eieren
250 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
200 gram witte chocola in stukjes (een reep bij de Natuurvoedingswinkel), of in ‘pistoles’ (Hanos)
Smelt in een steelpannetje de donkere chocola met de kokosmelk. Blijf er bij en roer steeds om. Als dit gesmolten is, roer je de eieren erdoor tot er een mooie homogene massa ontstaat. Voeg dan de amandelmeel en het zout toe. Als dit goed doorgeroerd is, roer je de helft van de witte chocola erdoor.
Stort dit in een bakblik bekleed met bakpapier en strooi de overige witte chocola eroverheen. Bak dit op 175 graden in 20 tot 30 minuten gaar.
Eet smakelijk en fijn weekend alvast!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
usia van Leeuwen zegt
Nog even een toevoeging.
In je boek eet goed voel je goed staat ook een recept voor chocoladetaart.
Daat staat het volgende:
2 blikjes kokosmelk ( van welke hoeveelheid want ze zijn in verschillende grootten te krijgen)
snufje zout
5 agar agar of 2 blaadjes gelatine
60 ml ahornsiroop
2 el vanille extract
200 gr pure chocolade
Hier is dus geen ei aan toegevoegd.
Wat zou ik als vervanger voor de eigengemaakte vanille extract?
usia van Leeuwen zegt
Hoi Heleen,
Ik ga de amandelmeel vervangen door havermeel zoals je eerder aangaf, maar waar kan ik de eieren mee vervangen? Ik heb ik huis wel no egg staan maar ik weet neit of dit ok is?
Groetjes Usia
Francine zegt
Heleen Quantrill,
Bedankt voor je snelle antwoord!
Nog één vraag: als ik amandelmeel door kokosmeel wil vervangen, is dat 1:1 te vervangen? En met boekweit?
Heleen Quantrill zegt
Goeiemorgen Francine,
Nee zeker niet, kokosmeel werkt heel anders dan amandelmeel. Dan kun je het beter vervangen door havermeel of boekweitmeel. Succes!
Groetjes
Heleen
Francine zegt
Wat ziet dit er geweldig uit!
Wat voor kokosmelk gebruik je in dit recept?
Je hebt van die heel dikke kokosmelk, heel crèmig, en van die dunnere die je makkelijker kan schenken (vaak staat er dan ‘light’ op de verpakking).
Groetjes Francine
Heleen Quantrill zegt
Dankjewel! Zelf word ik erg blij van de kokosmelk van Amaizin. Als je een blikje in de koelkast zet, wordt het inderdaad lekker dik. Maar even omroeren met het kokoswater en het is prima schenkbaar!
Geessiena zegt
Hoe groot moet het bakblik zijn?
sjoebidoea zegt
superrrrrrrrrrrrrrr lekkerre cake
ben op candida dieet
gemaakt met zwarte chocolade met stevia en kokosroom en bovenop topping gedaan met restje opgeklopte kokosroom met wat gesmolten zwarte chocolade omdat er geen witte bestaat met stevia en overstrooid met kokospoeder
het werd dus een reuze bounty cake
super ik heb iets zoet gevonden die ik lekker vind (stevia vind ik niet lekker van smaak normaal , maar hier smaakt het niet zo door)
Miranda Glasbergen zegt
Zou dit ook met ander meel kunnen? Ik vind de amandelsmaak nogal overheersend. Het idee om de witte chocolade bovenop te doen een goed idee, van mijn witte choco was weinig meer over, was meer verbrand.
Marjon zegt
Hmmmmm.. het water loopt uit mijn mond bij al jouw heerlijke recepten!
Maar ik heb 1 probleem, waar haal jij die dure amandelmeel vandaan? aangezien in 3 kwart van jouw koek recepten amandelmeel zit.
Verder ga zo door met bakken 🙂
Anonymous zegt
Is het normaal dat de chocoladetaart bubbelend en ern beetje schuimend uit de oven komt? Het trekt wel weer snel weg. Groetjes, Anne
Anonymous zegt
Oooohhhh…. dit is LEKKER!!!!!!! Mijn favoriete recept tot nu toe!
<3 Loes
Anonymous zegt
Bij mij is de witte chocolade helemaal niet mooi wit gebleven zoals bij jou, maar een beetje bruin geworden. De cake heeft 20 minuten in de oven gestaan. Dat lijkt me toch niet te lang. Heb je een tip zodat mijn witte chocolade mooi wit blijft? Ik heb speciale smelt chocolade rondjes gebruikt.
Misschien een idee om de witte chocolade erop te leggen als de cake uit de oven komt? de cake is dan nog zacht en heet.
Anonymous zegt
Hoi Heleen, waar kan ik zo goedkoop mogelijk chocolade van meer dan 70% cacao kopen?
Heleen Quantrill zegt
Bij de Aldi of Lidl.
Groetjes
Anonymous zegt
Klinkt heerlijk, voor hoeveel personen is dit ongeveer?
Heleen Quantrill zegt
Hallo Annie en welkom!
Mijn recepten op deze website zijn altijd suikervrij. Ik eet zelf geen suiker meer en voel me er stukken beter bij. Ik probeer met mijn recepten inderdaad te laten zien dat je wel degelijk wat lekkers kan hebben zonder direct de vervelende bijkomstigheden van suiker te moeten ervaren.
Uiteraard geldt met alle zoet (behalve stevia), gebruik met mate want het blijft een zoetmiddel!
Succes en veel leesplezier!
Heleen
annie zegt
Ik ben zo blij dat ik deze site via yvonne (die op een berichtje van mij via suikerwijzer reageerde) heb gevonden. Want ik was bang omdat ik choclade heel erg lekker vind, maar ik wil stoppen met suiker en gluten ben ik blij dat er toch nog wel dingen zijn die gemaakt en gegeten kan worden voor iemand met diabetes(ik dus).
M.v.g Annie
Goud en Zilver zegt
O, ik krijg gelijk trek.
Wat ziet dat er heerlijk uit.
Een heel fijn weekend.
Groeten Herma
Spaarmoeder! zegt
Heel veel plezier in Kent! En ja, de cake ziet er heerlijk uit. Nog even en dan heb ik weer een oven( is de keuken er)…