Overmorgen vertrekken we met het gezin en mijn ouders voor een gezellig weekendje naar Kent. Boogschieten, struinen door Tesco, en natuurlijk genieten van een echte Engelse pubmaaltijd. Ik kan bijna niet wachten! Hopelijk zit het weer mee, en lukt het schieten met zo’n zware Robin Hood-boog ook een beetje zonder al te veel spierpijn.
Maar goed, dat is nog even afwachten. Wat zeker is, is dat ik jullie niet het weekend in laat gaan zonder iets lekkers! Omdat ik pas maandag weer iets kan schrijven, deel ik vandaag een geweldig recept waarmee je het weekend extra speciaal kunt maken.
Deze Decadente Chocoladecake is een absolute favoriet. Hij is heerlijk smeuïg, bijna fudge-achtig, en zit bomvol chocolade: zowel donkere als witte. Het beste? Je hebt alleen een pannetje nodig om alles te mengen. Makkelijker wordt het niet!
Chocoladecake ingrediënten
Ingrediënten
- 200 g pure chocola (70%)
- 125 ml kokosmelk
- 2 eieren
- 250 g amandelmeel
- ½ tl zeezout
- 200 g witte chocola (in stukjes of pistoles)
Hoe maak je Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Begin met het smelten van de donkere chocola en de kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur. Blijf goed roeren, zodat de chocola niet aanbrandt en er een mooie, glanzende massa ontstaat. Haal de pan van het vuur zodra alles gesmolten is.
Klop de eieren los in een aparte kom en roer ze langzaam door het warme chocolademengsel. Dit zorgt voor een glad en romig geheel. Voeg daarna het amandelmeel en het zeezout toe. Roer goed door, zodat er geen klontjes meer zijn en het beslag mooi egaal wordt.
Hak de witte chocola in grove stukjes als je geen chocola in ‘pistoles’ gebruikt. Roer de helft van de witte chocola voorzichtig door het beslag. Dit geeft straks heerlijke stukjes gesmolten chocola in de cake.
Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad met een spatel. Strooi de resterende witte chocola gelijkmatig over de bovenkant voor een decoratief en extra lekker effect.
Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cake 20 tot 30 minuten, afhankelijk van hoe stevig je de binnenkant wilt. Voor een fudgy structuur haal je hem er eerder uit; wil je een wat stevigere cake, laat hem dan iets langer staan. Controleer met een prikker: hij mag er nog licht vochtig uitkomen voor een smeuïge cake.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Zo blijft hij stevig en behoudt hij zijn perfecte structuur.
Chocoladecake Serveren
Deze decadente chocoladecake is perfect op zichzelf, maar je kunt hem nóg specialer maken. Serveer hem bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom. Voor een feestelijke twist kun je wat verse frambozen of aardbeien erbij leggen. Een kopje koffie of een glas dessertwijn maakt het helemaal af. Zo wordt elk moment een traktatie!
Geniet ervan!
Een fijne en smakelijke cake om het weekend mee te vieren. Laat me weten hoe hij smaakte! Fijn weekend alvast!
22 reacties
Blue Techker You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!
Blue Techker I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.
Nog even een toevoeging.
In je boek eet goed voel je goed staat ook een recept voor chocoladetaart.
Daat staat het volgende:
2 blikjes kokosmelk ( van welke hoeveelheid want ze zijn in verschillende grootten te krijgen)
snufje zout
5 agar agar of 2 blaadjes gelatine
60 ml ahornsiroop
2 el vanille extract
200 gr pure chocolade
Hier is dus geen ei aan toegevoegd.
Wat zou ik als vervanger voor de eigengemaakte vanille extract?
Hoi Heleen,
Ik ga de amandelmeel vervangen door havermeel zoals je eerder aangaf, maar waar kan ik de eieren mee vervangen? Ik heb ik huis wel no egg staan maar ik weet neit of dit ok is?
Groetjes Usia
Heleen Quantrill,
Bedankt voor je snelle antwoord!
Nog één vraag: als ik amandelmeel door kokosmeel wil vervangen, is dat 1:1 te vervangen? En met boekweit?
Goeiemorgen Francine,
Nee zeker niet, kokosmeel werkt heel anders dan amandelmeel. Dan kun je het beter vervangen door havermeel of boekweitmeel. Succes!
Groetjes
Heleen
Wat ziet dit er geweldig uit!
Wat voor kokosmelk gebruik je in dit recept?
Je hebt van die heel dikke kokosmelk, heel crèmig, en van die dunnere die je makkelijker kan schenken (vaak staat er dan ‘light’ op de verpakking).
Groetjes Francine
Dankjewel! Zelf word ik erg blij van de kokosmelk van Amaizin. Als je een blikje in de koelkast zet, wordt het inderdaad lekker dik. Maar even omroeren met het kokoswater en het is prima schenkbaar!
Hoe groot moet het bakblik zijn?
superrrrrrrrrrrrrrr lekkerre cake
ben op candida dieet
gemaakt met zwarte chocolade met stevia en kokosroom en bovenop topping gedaan met restje opgeklopte kokosroom met wat gesmolten zwarte chocolade omdat er geen witte bestaat met stevia en overstrooid met kokospoeder
het werd dus een reuze bounty cake
super ik heb iets zoet gevonden die ik lekker vind (stevia vind ik niet lekker van smaak normaal , maar hier smaakt het niet zo door)
Zou dit ook met ander meel kunnen? Ik vind de amandelsmaak nogal overheersend. Het idee om de witte chocolade bovenop te doen een goed idee, van mijn witte choco was weinig meer over, was meer verbrand.
Hmmmmm.. het water loopt uit mijn mond bij al jouw heerlijke recepten!
Maar ik heb 1 probleem, waar haal jij die dure amandelmeel vandaan? aangezien in 3 kwart van jouw koek recepten amandelmeel zit.
Verder ga zo door met bakken 🙂
Is het normaal dat de chocoladetaart bubbelend en ern beetje schuimend uit de oven komt? Het trekt wel weer snel weg. Groetjes, Anne
Oooohhhh…. dit is LEKKER!!!!!!! Mijn favoriete recept tot nu toe!
<3 Loes
Bij mij is de witte chocolade helemaal niet mooi wit gebleven zoals bij jou, maar een beetje bruin geworden. De cake heeft 20 minuten in de oven gestaan. Dat lijkt me toch niet te lang. Heb je een tip zodat mijn witte chocolade mooi wit blijft? Ik heb speciale smelt chocolade rondjes gebruikt.
Misschien een idee om de witte chocolade erop te leggen als de cake uit de oven komt? de cake is dan nog zacht en heet.
Hoi Heleen, waar kan ik zo goedkoop mogelijk chocolade van meer dan 70% cacao kopen?
Bij de Aldi of Lidl.
Groetjes
Klinkt heerlijk, voor hoeveel personen is dit ongeveer?
Hallo Annie en welkom!
Mijn recepten op deze website zijn altijd suikervrij. Ik eet zelf geen suiker meer en voel me er stukken beter bij. Ik probeer met mijn recepten inderdaad te laten zien dat je wel degelijk wat lekkers kan hebben zonder direct de vervelende bijkomstigheden van suiker te moeten ervaren.
Uiteraard geldt met alle zoet (behalve stevia), gebruik met mate want het blijft een zoetmiddel!
Succes en veel leesplezier!
Heleen
Ik ben zo blij dat ik deze site via yvonne (die op een berichtje van mij via suikerwijzer reageerde) heb gevonden. Want ik was bang omdat ik choclade heel erg lekker vind, maar ik wil stoppen met suiker en gluten ben ik blij dat er toch nog wel dingen zijn die gemaakt en gegeten kan worden voor iemand met diabetes(ik dus).
M.v.g Annie
O, ik krijg gelijk trek.
Wat ziet dat er heerlijk uit.
Een heel fijn weekend.
Groeten Herma
Heel veel plezier in Kent! En ja, de cake ziet er heerlijk uit. Nog even en dan heb ik weer een oven( is de keuken er)…