Chocoladetruffels van Kokosolie en Vanille
Vanmorgen kwam ik een geweldig recept tegen en ik wist meteen dat ik deze moest maken! Terwijl ik vaak inspiratie opdoe van allerlei websites, was dit idee precies wat ik zocht. In plaats van suiker heb ik agave gebruikt en, omdat ik geen zin had om chocolade te smelten (met een kleine meid rond mijn voeten is dat gegarandeerd chaos), besloot ik cacaopoeder te gebruiken. Het resultaat? Verrukkelijke truffels die snel te maken zijn!
Ingrediënten:
- 200 gram cacaopoeder
- Ongeveer 50 ml honing of agave
- 1 eetlepel vanille-extract
- 2 eetlepels grasboter (kamertemperatuur)
- 4 eetlepels kokosolie (kamertemperatuur)
- Cacaopoeder, kokosrasp of andere droge ingrediënten voor de buitenkant (je kunt ook chilipeper, zeezout of koffiegranulaat gebruiken voor een verrassende twist)
Zo maak je ze:
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar – eerst met een vork en daarna met je handen voor het beste resultaat. De geur alleen al zal je doen watertanden! Dit is ook een perfect moment om te proeven of de zoetheid naar wens is (mijn excuus om meteen een beetje te snoepen!).
- Zet het mengsel even in de vriezer, zodat het wat steviger wordt en je er makkelijk balletjes van kunt draaien.
- Neem nu twee dessertlepels en maak mooie quenelles, of draai met je handen balletjes van ongeveer 3 cm groot.
- Rol de truffels in cacaopoeder, kokosrasp, gehakte noten of een klein beetje zeezout voor extra smaak en textuur.
Wat kun je nog meer doen?
Deze chocoladespread is niet alleen lekker als truffels, maar kan ook dienen als smeersel voor koekjes of op het brood van je kinderen. De laurinezuur uit de kokosolie, vitamine D uit de boter, en de antioxidanten uit de cacao maken het een voedzame lekkernij. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met een lepel opeten – niemand zegt dat je jezelf niet mag verwennen!
Genieten:
Als je de truffels eenmaal hebt gemaakt, leg ze dan op een mooi bord (ze verdienen het!) en neem rustig de tijd om van deze decadente traktatie te genieten. Een kopje thee of koffie erbij maakt het compleet.
7 reacties
Het staat nu bij mij in de vriezer, maar bij mij was het ook erg droog. Nog boter, kokosolie, agavesiroop en vanille extract erbij gedaan. Maar nog is het wat droog. Ik heb rauwe cacao gebruikt. Maakt dat uit? Ik vind 200 gr. cacao ook wel veel hoor, klopt dat wel?
Gr.
Melanie
Ik heb ze vanmorgen gemaakt – super zeg! Lekker makkelijk te maken en heerlijk! En het is zowaar gelukt er nog wat te bewaren voor het weekend, als mijn zusje komt logeren die een suikervrij dieet volgt.
Hey Rita,
Leuk om te horen, zeg! Ik zal morgen ook weer een paar maken denk ik, je geeft me een idee! Ik ben vandaag ook voor de bijl gegaan door mini koekjes van mijn dochter te bietsen. Van die lekkere met chocola. Had ze nog over van Kerst en ik kon er geen weerstand aan bieden! Dus wat je zegt, morgen weer met goede moed verder 😉
Groetjes!
Hoi Heleen,
Ik heb ze gemaakt en ze zijn overheerlijk!! Heb ze gemaakt met jou ingredienten gemaakt, maar daar nog iets amandelmeel, stevia, notenpasta(krijg je een supersmaak mee)en kokossnippers aan toegevoegd! Helaas zijn het er maar een paar geworden, want ik kon me tijdens het maken van de “puree” al niet echt meer inhouden :)!
Ik ben deze week ook suikervrij gegaan, maar kreeg vanavond echt behoefte aan wat lekkers nadat mijn man en kinderen nog een overgebleven gevuld speculaas gingen eten en ik daar een paar happen van nam! en deze zat echt boordevol suikers. Tja en dan ben ik even niet te houden. haha. Morgen volop weer terug naar het hier en nu van suikervrij.
Heleen in iedergeval weer bedankt voor je superrecept.
Ben altijd weer blij met een mail van jou!
Groetjes Rita
Hee dat is vreemd! Ik heb een gewoon pak cacao uit de supermarkt gebruikt. Er staat niet op of het magere cacaopoeder is trouwens. Wat jammer dat het niet gelukt is! Kun je het nog oplossen in wat melk om er chocomelk van te maken? Of kluts er een paar eitjes en wat amandelmeel door om chocomuffins te maken…
Succes ermee!
Groetjes
Je moet ze alleen niet proberen te maken met de biologische cacao van Joannesmolen. Snif. Ik bleef kneden, mijn hele keuken onder de cacao, bleef een droge brei, nog meer boter, nog meer olie, nope. Bleek MAGERE cacao?! Doet het niet.
De eerste keer lukte het wel met niet-bio-blijkbaar-niet-magere cacao….
Hm. Nu heb ik een droge cacao/boterbrei…Nog ideetjes wat ik daarmee kan doen?
Groetjes, Carin
Via mijn eigen webblog http://vlasleeuwenbekje.blogspot.com/ Heb ik je een award toegeknd. Als dank voor de goede info die je met ons deelt. Succes