Gezondheid, naar mijn mening, heeft alles te maken met genieten en kwaliteit van leven. Dit betekent niet dat de rest van je leven je alleen maar groenten kan eten en eindeloos op de loopband moet staan. Maar wel dat je met volle teugen van iets kan genieten en naar iets kan uitzien. Dat maakt ons ook mens, de mogelijkheid om vooruit te kunnen denken en om ergens erg veel plezier van te hebben. Wijn en donkere chocolade horen in dit plaatje thuis vind ik. Dat betekent niet dat je hier onbeperkt moet van eten, zoals ik hoop dat je dat met groenten doet, maar wel dat ze zeker een onderdeel kunnen zijn van een gezonde levensstijl waarin bepaalde voedingsmiddelen een plek kunnen hebben, zonder de gezondheid te schaden. Bij deze een aantal tips om dit op een volwassen manier te kunnen doen.
1. Rijke Tomatensaus
2. Chocoladesaus
3. Neem een glaasje bij de lunch
In veel landen is het gebruikelijk om tijdens de lunch een klein glaasje rode wijn te drinken. Dus als je gewend bent om ’s avonds vaak een glas wijn te drinken, kun je overwegen dit in tweeën te verdelen en verdeeld twee kleine (kleine!) glaasjes rode wijn te drinken. Als je de neiging hebt om hierin te overdrijven, negeer dan deze tip… Sterker, negeer dit hele artikel dan maar! 😉
Koosje zegt
Beste Heleen. Heb jaren je blog niet gelezen, mijn dochter wel en die stuurde mij het bericht over de gevulde eitjes award. Nooit gelezen, erg hè. Maar fijn om te lezen. Ik kom niet toe aan mijn blog, teveel turbulentie in mijn leven…..Even over de wijn: ik dacht altijd dat wijn een natuurproduct was maar heb gelezen/gehoord dat er nare dingen mee gebeuren, van allerlei toevoegingen, dus ben ik er niet zo happig meer op. Groet, Koosje.
Heleen Quantrill zegt
Hey Koosje, leuk om van je te horen! Ik zal eerlijk zeggen dat ik zelf ook heel kieskeurig ben in welke blogs ik lees. Heeft niks met de inhoud te maken, maar alles met mijn tijd 🙂 En het probleem met wijnetiketten is dat niet alles wat de wijnmakers in de wijn stoppen, genoteerd hoeft te worden 🙁 daardoor weet je vaak niet wat er in de wijn zit. Hoewel veel van die toevoegingen natuurlijke dingen zijn, zitten er ook genoeg dingen in die je liever niet zou willen drinken! Waar het kan kies ik voor biologische wijn of van een wijnhandelaar die me meer kan vertellen. Maar aangezien wijn een luxeproduct is, kun je ook prima zonder. In pure chocola zitten ook (heerlijke!) antioxidanten!
Groetjes!
Daan zegt
De chocoladesaus lijkt mij heerlijk maar ik hou niet zo van kokos dus is er een alternatief voor de kokosmelk?
Heleen Quantrill zegt
Als je melkproducten goed kan verdragen, kun je gewone room gebruiken.
Groetjes
Heleen
rita zegt
hier ook geen kokos…wat voor n room bedoel je dan?
Annemiek zegt
Slagroom. Dat is immer room
Heleen Quantrill zegt
Inderdaad, ik bedoelde hier gewone slagroom. Overigens proef je in deze saus de kokos niet heel erg. De chocola is best overheersend qua smaak. Als het puur om de smaak gaat en niet zo zeer om een allergie, zou je het evengoed kunnen proberen.
Anonymous zegt
Pure chocolade.. ik ben het gaan waarderen en vind het nu heerlijk. Alleen die puistjes die ik ervan krijg. Al snoep ik maar een klein stukje.
izerina zegt
Vaak neem ik ’s avonds na het eten een kopje groene thee met stukje chocolade. Maar meer dan 72% vind ik te bitter. Groeten Izerina
Spaarcentje/Wel en Wee zegt
Ook een fijn verwenmoment: over een ontbijt van kokosmelk, banaan, geraspte kokos en nootjes wat pure chocolade raspen…