Vanmiddag vieren we de verjaardag van onze dochter, dus dan is het prettig om e.e.a. al voorbereid te hebben. Dit gehaktbrood smaakt heerlijk koud, dus die druk ik straks in de oven!
Dit gaan we dan vanmiddag als lunch eten en zal ik straks koud weer opdienen met salade. Dit recept is ook te vinden in mijn kookboek ‘Voedingstherapie Receptenboek’. Dit is een aangepaste variant, omdat de middelen iets anders uitvielen. Maar voel je vooral vrij om dit nog verder aan te passen!
Gehaktbrood
1 kilo gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
4 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: fijngesneden courgette, champignons, paprika, aubergine
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg de optionele ingrediënten toe.
- Doe alles in een bakblik en zet in de oven.
- Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar. Dek eventueel af met een velletje aluminiumfolie.
- Serveer direct of koud.
Dit gehaktbrood is heel erg lekker dus met groene salade en komkommerschijfjes. En in principe heel makkelijk te maken. Als het afgekoeld is, kun je het ook invriezen. Of halveer deze hoeveelheid en je hebt voor twee dagen kost en lunch!
Eet smakelijk en fijn weekend!