Basisrecept Gehaktbrood – Glutenvrij

gehaktbrood

Vanmiddag vieren we de verjaardag van onze dochter, dus dan is het prettig om e.e.a. al voorbereid te hebben. Dit gehaktbrood smaakt heerlijk koud, dus die druk ik straks in de oven!

Dit gaan we dan vanmiddag als lunch eten en zal ik straks koud weer opdienen met salade. Dit recept is ook te vinden in mijn kookboek ‘Voedingstherapie Receptenboek’. Dit is een aangepaste variant, omdat de middelen iets anders uitvielen. Maar voel je vooral vrij om dit nog verder aan te passen!

Gehaktbrood
1 kilo gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
4 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: fijngesneden courgette, champignons, paprika, aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg de optionele ingrediënten toe.
  4. Doe alles in een bakblik en zet in de oven.
  5. Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar. Dek eventueel af met een velletje aluminiumfolie.
  6. Serveer direct of koud. 

Dit gehaktbrood is heel erg lekker dus met groene salade en komkommerschijfjes. En in principe heel makkelijk te maken. Als het afgekoeld is, kun je het ook invriezen. Of halveer deze hoeveelheid en je hebt voor twee dagen kost en lunch!

Eet smakelijk en fijn weekend!

12 reacties

  1. Danielle schreef:

    Gebruikt u een klein of groot blikje tomatenpuree? (70 of 140 gr)

    1. Hoi Ruth,

      Rechts in de zijbalk van deze blog vind je de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je daar je e-mailadres en naam achterlaat, komt het helemaal in orde.

      Bedankt!
      Heleen

  2. Gisteren gemaakt en hij was erg lekker! En wat een makkelijk recept. Ik had er gebakken aardappeltjes bij en een rauwkostsalade. Wat kan het leven soms simpel zijn!

    1. Klinkt goed! En ja, de simpelste dingen geven soms het meeste plezier! Ben blij dat het recept je zo goed beviel. En weet wat je nog leuker is aan dit recept? De restjes 😉

      Groetjes!

  3. Heerlijk!! Ik heb verse olijven in ringetjes toegevoegd en alles rook zo lekker en het was het ook.
    Alleen de volgende keer moet ik het gehakt meer één geheel rollen voordat ik het in het bakblik doe. nu hadden we brokken brood, ook lekker. De rest zit in de vriezer voor de volgende keer, ik kan niet wachten

  4. Anonymous schreef:

    Ga het vandaag voor de 3e maal maken! We vinden het allemaal heerlijk.
    We eten het morgen bij de lunch.

    groetjes Tina

  5. annie laumen schreef:

    Lijkt me heerlijk
    Ga ik zeker maken
    Gefeliciteerd met je dochter

  6. Anonymous schreef:

    Heb vandaag kipgehakt bij de turkse winkel gehaald en wil dit zeker van de week gaan maken. Ik begrijp dat dit een aangepaste versie is maar ik zou ook wel heel graag de andere versie willen zien. Is dat mogelijk?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »