Momenteel zijn we druk bezig met verhuizen en ik richt me deze week op het inpakken van de keuken. Maar we doen het vooralsnog in stages omdat we in feite in twee huizen leven en nog niet helemaal over zijn. Dit betekent dat steeds als we wat willen doen, ik spullen opzij moet zetten, alle oppervlakten leeg moet maken en moet bedekken zodat we redelijk makkelijk te werk kunnen gaan en niet steeds overal stof vinden.
Dit betekent ook dat koken soms erg lastig is want alles staat ergens anders of het fornuis is domweg niet bereikbaar. We hebben de afgelopen week dan ook veel soep en salade gegeten 😉 Dus toen afgelopen vrijdag het gedeelte rond het fornuis eindelijk klaar was, kon ik niet wachten om weer eens uitgebreid te koken!
Zoete Aardappeltjes
Op de markt had ik een mooie aanbieding van zoete aardappels gezien. En deze keer waren ze ook niet zo groot. Vaak krijg je twee enorme zoete aardappelen en deze keer had ik kleinere nodig. Ik wilde ze namelijk gaan poffen.
‘Jacket Potatoes’ oftewel gepofte aardappel is iets dat je in bijna elke pub en cafe in Engeland wel kan krijgen. Maar het heeft mij nooit kunnen bekoren. Teveel zetmeel en vaak gewoon flauw en beige. Blèh! Maar zoete aardappelen zijn natuurlijk geen aardappelen! En de smaak is alles behalve flauw en beige. Door de zoete aardappel met spinazie en geitenkaas te vullen, krijg je een heel smakelijk geheel dat erg lekker is zo als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten. Het enige is dat je de timing in de gaten moet houden en ze een uur voordat je anders zou beginnen met koken, in de oven doen.
Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook
Ingrediënten
- 4 kleinere zoete aardappelen
- 5 handen vol verse spinazie gewassen
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 1 ui fijn gesneden
- 100 gram geitenkaas in blokjes of verkruimeld
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Prik met een vork gaatjes in de aardappelen.
- Doe de zoete aardappels in een pakketje van aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappels 1 uur tot ze zacht zijn.
- Een kwartier voor de aardappels klaar zijn, verhit je wat olijfolie in een koekenpan.
- Fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden en voeg dan de spinazie toe.
- Roerbak om en om tot de spinazie geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
- Haal de zoete aardappels uit de oven en leg op een bord.
- Snijd ze bovenop in de lengte open en maak de inkeping groot genoeg om er een vulling in te doen.
- Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen en bestrooi ze met de geitenkaas.
- Serveer direct, eventueel met wat overgebleven spinazie.
Ellen zegt
Het lijkt mij bijzonder smakelijk Heleen en ga het zeker uitproberen.
Succes met de verhuizing
Heleen Quantrill zegt
Dankjewel!