Baby it’s cold outside…
Maar binnen geurt het heerlijk naar appeltjes en kaneel. Waarom? Omdat jij straks dat in de keuken gaat maken. 🙂
In huize Quantrill zijn wij niet zo van de toetjes. Ik maak liever soep vooraf, dan een dessert na de tijd. Het leven is al zoet genoeg 🙂 Maar af en toe is het een echte traktatie om tóch iets lekkers als toetje te serveren. Ik doe dan altijd mijn best om het zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te zoeten, hooguit met een beetje honing. Meer hoeft niet, vind ik.
Appeltjes & Kaneel
Warm fruit is dan favoriet. Lekker met yoghurt, kokosroom of gewoon zo. En nu is het natuurlijk helemaal de tijd voor warme appeltjes! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld uit de oven, ingepakt en gevuld met van alles en nog wat. De truc in dit recept zit ‘m in het klein snijden van de appel. Hoe kleiner, des te sneller het gaar is en opgediend kan worden!
Yoghurt & Vanille
Voor de vanilleyoghurt maakte ik gebruik van een restant overgebleven yoghurt. Het maakt niet uit of je voor reguliere yoghurt of plantaardige yoghurt gaat in dit geval. Deze maak je voordat je met het eten aan de slag gaat, zodat de smaak van de vanille even te tijd heeft om te ’trekken’. En zo heb je een heel eenvoudig en snel toetje, wat geen extra zoet behoeft. Oké, voor de foto is een toef slagroom natuurlijk wel erg feestelijk 😉
Warm fruit ook jouw favoriet? Check dan deze recepten ook eens:
- Warme kersen op pannenkoekjes – Kan ook met diepvrieskersen!
- Gepofte appels met speculaas
- Appeltjes uit de oven met kaneelyoghurt
- Heerlijk stoofpeertjes uit de slowcooker
- Warme dadels met sinaasappelsaus
Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel
Ingrediënten
- 2 zoete appels
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 1 el boter of kokosolie
- 500 ml yoghurt
- 1 tl vanillepoeder
Instructies
- Roer de vanille door de yoghurt en zet in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Schillen hoeft niet. Snijd de appels verder in kleine blokjes.
- Smelt in een steelpannetje de boter of kokosolie.
- Doe de appelblokjes in de pan en bestrooi met de specerijen.
- Roer om en draai het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat de appeltjes 5 minuten zachtjes stoven.
- Check of ze gaar zijn en laat anders nog even stoven, eventueel met een klein scheutje appelsap of koude thee.
- Zodra de appelblokjes zacht zijn, haal je de yoghurt uit de koelkast.
- Pak vier glaasjes of kommetjes en verdeel de appelblokjes en yoghurt om en om zodat je een mooi gelaagd geheel krijgt. Eindig met appeltjes.
- Serveer met extra kaneel en eventueel een toefje slagroom!