Ik maak graag gerechten die weinig tijd vergen en ook prima invriezen. Op die manier heb ik altijd wat voor handen en kan ik vaak binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel presenteren. Eén van de dingen die ik dan graag doe is vullen. Pompoenjes, courgettes, grote paddestoelen en dus ook gevulde paprika’s. Het voordeel hiervan is dat er geen kook- of bakwerk aan te pas komt van te voren. Het gehakt doe ik rauw in de groenten. Vervolgens kan ik ze (goed ingepakt) invriezen voor ongeveer een maand, of ’s avond alleen maar in de oven laten garen.
Vlees van Beef&Steak
Tegenwoordig koop ik vlees online bij Beef&Steak omdat ze daar naast veel Nederlands vlees en erg aantrekkelijke pakketten, ook grasgevoerd en dubbeldoel vlees verkopen. Al eerder schreef ik over het belang van grasgevoerd vlees en waarom je ook voor dubbeldoel vlees kan kiezen als duurzaamheid belangrijk is voor je.
Het vlees van Beef&Steak wordt keurig geportioneerd en gelabeld en diepgevroren bij mij thuis afgeleverd door PostNL. Ik krijg van te voren een berichtje over hoe laat precies zodat ik niet de hele avond thuis hoef te blijven. De smaak van dit vlees is echt vele malen beter dan supermarkt vlees en wij eten liever maar een enkele keer per week vlees en dan goed vlees, in plaats van dagelijks supermarkt vlees van dubieuze oorsprong. Dit bevalt erg goed, ik kan het iedereen aanraden!
Gevulde Paprika’s
Maar goed, terug naar het recept! Je kan deze gevulde paprika’s heel goed ’s ochtends of tussen de middag al klaarmaken en in de ovenschaal in de koelkast zetten. Ideaal als je overdag niet thuis bent of een drukke agenda hebt buitenshuis. Plus, op die manier blijft het gehakt lekker sappig wanneer je het bakt.
Tip: Dit recept is voldoende voor 4 personen. Verdubbel het recept en bewaar de andere helft in de vriezer!
Gevulde Paprika's met rundergehakt, cashewnoten en mosterd
Ingrediënten
- 4 paprika's
- 500 gram gehakt
- 100 gram rauwe cashewnoten
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 el pittige mosterd
- 1 ei
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal in een keukenmachine de cashewnoten fijn.
- Voeg in een ruime kom het gehakt, de cashewnoten, mosterd, het ei en zout en peper naar smaak toe. Meng goed door tot er een mooi samenhangend gehaktmengsel ontstaat.
- Snijd de kapjes van paprika's en met een klein, scherp mesje snij voorzichtig de zaadlijsten er uit. Gooi die weg, maar bewaar het kapje.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel, plaats het kapje er weer op en zet ze in een ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika's in 25 minuten gaar.
- Serveer met groenten, aardappelen of rijst naar voorkeur.
Laat een reactie achter