Gevulde Paprika’s met rundergehakt, cashewnoten en mosterd

Gevulde Paprika's

Ik maak graag gerechten die weinig tijd vergen en ook prima invriezen. Op die manier heb ik altijd wat voor handen en kan ik vaak binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel presenteren. Eén van de dingen die ik dan graag doe is vullen. Pompoenjes, courgettes, grote paddestoelen en dus ook gevulde paprika’s. Het voordeel hiervan is dat er geen kook- of bakwerk aan te pas komt van te voren. Het gehakt doe ik rauw in de groenten. Vervolgens kan ik ze (goed ingepakt) invriezen voor ongeveer een maand, of ’s avond alleen maar in de oven laten garen.

Vlees van Beef&Steak

Tegenwoordig koop ik vlees online bij Beef&Steak omdat ze daar naast veel Nederlands vlees en erg aantrekkelijke pakketten, ook grasgevoerd en dubbeldoel vlees verkopen. Al eerder schreef ik over het belang van grasgevoerd vlees en waarom je ook voor dubbeldoel vlees kan kiezen als duurzaamheid belangrijk is voor je.

Het vlees van Beef&Steak wordt keurig geportioneerd en gelabeld en diepgevroren bij mij thuis afgeleverd door PostNL. Ik krijg van te voren een berichtje over hoe laat precies zodat ik niet de hele avond thuis hoef te blijven. De smaak van dit vlees is echt vele malen beter dan supermarkt vlees en wij eten liever maar een enkele keer per week vlees en dan goed vlees, in plaats van dagelijks supermarkt vlees van dubieuze oorsprong. Dit bevalt erg goed, ik kan het iedereen aanraden!

Gevulde Paprika’s

Maar goed, terug naar het recept! Je kan deze gevulde paprika’s heel goed ’s ochtends of tussen de middag al klaarmaken en in de ovenschaal in de koelkast zetten. Ideaal als je overdag niet thuis bent of een drukke agenda hebt buitenshuis. Plus, op die manier blijft het gehakt lekker sappig wanneer je het bakt.

Tip: Dit recept is voldoende voor 4 personen. Verdubbel het recept en bewaar de andere helft in de vriezer!

Gevulde Paprika's met rundergehakt, cashewnoten en mosterd

Maak deze smakelijke gevulde paprika's op een rustig moment om ze 's avonds alleen maar af te bakken in de oven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 ei
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal in een keukenmachine de cashewnoten fijn.
  • Voeg in een ruime kom het gehakt, de cashewnoten, mosterd, het ei en zout en peper naar smaak toe. Meng goed door tot er een mooi samenhangend gehaktmengsel ontstaat.
  • Snijd de kapjes van paprika's en met een klein, scherp mesje snij voorzichtig de zaadlijsten er uit. Gooi die weg, maar bewaar het kapje.
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel, plaats het kapje er weer op en zet ze in een ovenschaal.
  • Bak de gevulde paprika's in 25 minuten gaar.
  • Serveer met groenten, aardappelen of rijst naar voorkeur.

Notities

De cashewnoten geven bulk zonder veel aan de smaak van het vlees af te doen. Een andere goeie combinatie is kalfsvlees met walnoten.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »