Heb je mijn overheerlijke glutenvrije zadenbroodje al eens gemaakt? Nog niet? Doen, hoor! Erg lekker, stevig broodje dat goed vult. Maar desondanks kan er altijd wat brood overblijven. Of je vindt plakjes brood ingevroren verstopt achter de boerenkool en rode bessen. Ook dat overkomt mij met een zekere regelmaat. En als dat gebeurt, maak ik lekkere wentelteefjes! Of zoals deze keer: Chocolade Wentelteefjes met Peer!
Chocolade Wentelteefjes met Peer
De combinatie chocolade en peer is klassiek. En er is zelfs een dessert naar mij vernoemd: Poire Belle Hélène 😉 Hoe dan ook, ik ben gek op peer. De smaak en textuur vind ik vele malen lekkerder dan die van appels. Het probleem alleen is dat ze vrij snel rijpen. Nu vind ik zachte peren ook niet vies, sterker, ik vind die zoete smaak juist dan het lekkerst! Maar ik moet er wel snel bij zijn, anders zijn ze overrijp en dus snot.
Met dit koude weer is het sowieso lekker om warm fruit te eten. Fruit koken of bakken brengt de zoete smaak nog meer naar voren. En dat gebruik ik graag als dessert omdat je dan geen extra suiker nodig hebt. Plus, het is een ideale manier om fruit dat eigenlijk op z’n laatste benen loopt, op te maken. Dubbele winst!
Rijp fruit?
Zoek je nog meer inspiratie om fruit op te maken? Wat denk je dan hier van:
- Banaanpannenkoekjes uit de blender. Binnen no-time gemaakt en erg vriezer-vriendelijk!
- Rood fruit ijs met melkkefir (of kokosmelk, of room). Rood fruit koop ik in zakken voor de vriezer. Maar soms blijft er wel eens wat over. Dit toetje is dan heerlijk!
- Glutenvrije Appeltaart. Meer hoef ik niet te zeggen, toch?
- Mango Avocado ijs. Mango invriezen is niet moeilijk, maar je kunt het niet lang goed houden in de vriezer. Na twee maanden gaat de smaak duidelijk achteruit. Maak er dus lekker ijs van als je nog wat mango hebt!
- Avocado’s invriezen. Niet echt een recept, maar wel een goeie tip. Ik koop van tijd tot tijd een zak met avocado’s en verwerk die dan tot puree die ik vervolgens invries. Zo heb ik altijd avocado in huis om in smoothies of saus te verwerken.
Goed. Laat ik jullie niet langer ophouden. Lekker wentelteefjes maken!
Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer
Ingrediënten
- 4 plakjes glutenvrij brood zie link bovenin artikel
- 1 ei
- 150 ml melk naar keuze
- 1 tl vanille extract
- 50 gram pure chocolade druppels min. 70% cacao
- 2 peren
- kokosolie om in te bakken
Instructies
- Kluts het ei met de melk en vanille en schenk dit op een ruim bord.
- Leg de plakjes brood in het ei mengsel zodat het opgenomen wordt. Draai op een bepaald moment even om.
- Verhit ondertussen in een koekenpan wat kokosolie.
- Leg de plakjes brood in de pan en draai het vuur naar middelhoog.
- Schil nu de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis.
- Draai de wentelteefjes om en leg de peren in de pan om mee te bakken.
- Strooi op het laatst de chocoladedruppels over het geheel heen en laat even smelten.
- Serveer de wentelteefjes met een paar stuken peer en wat extra chocolade druppels en geniet!
Laat een reactie achter