Glutenvrije Sesam koekjes

Al een tijdje stond er een dure pot tahin in mijn kast. Het schijnt goed voor je te zijn, maar na de eerste hap van de pure sesampasta moest ik toegeven: de smaak was niet echt mijn ding. Maar omdat het zo gezond is en duur was, wilde ik het niet weggooien. Toen kreeg ik een geweldige ingeving: sesamkoekjes! In plaats van notenpasta gebruik ik nu tahin, gecombineerd met amandelmeel, en voilà: een supergezond koekje!

 

Ingrediënten glutenvrije sesam koekjes

  • 175 gram amandelmeel
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 100 gram zoetmiddel naar keuze (of equivalent in stevia)
  • 100 ml tahin (sesampasta)
  • 1 el kokosolie
  • 1 ei
  • 1 el vanille-extract
  • Sesamzaadjes

Bereiding van glutenvrije sesam koekjes

  1. Meng de droge ingrediënten in een kom.
  2. Klop de natte ingrediënten in een grotere kom door elkaar, inclusief de tahin.
  3. Voeg het amandelmeel toe en roer alles goed door. Als het te nat lijkt, voeg dan een eetlepel amandelmeel per keer toe.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van het deeg, bijvoorbeeld met twee dessertlepels.
  5. Strooi sesamzaadjes over de koekjes.
  6. Bak ze 20 minuten op 170 graden, totdat ze goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze aanraakt. Amandelmeel is breekbaar, dus wees voorzichtig!

Deze koekjes zijn heerlijk voedzaam en perfect voor bij een kop koffie of thee. Ze zijn ook ideaal voor als je ’s avonds laat nog iets lekkers wilt zonder dat het te zwaar is. Ze zijn onweerstaanbaar lekker en worden met respect voor de ingrediënten gemaakt!

Heb je nog wat Tahin over bekijk dan deze recept 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »
5 tips om te blijven genieten
Overige

5 tips om te blijven genieten

Genieten van eten en drinken is een van de grootste genoegens in het leven. Toch vergeten we in de drukte van alledag vaak om daar bewust bij stil te staan. We eten snel tussendoor, drinken iets zonder erbij na te denken en haasten alweer naar het volgende. Zonde, want juist

Lees verder »