Al een tijdje stond er een dure pot tahin in mijn kast. Het schijnt goed voor je te zijn, maar na de eerste hap van de pure sesampasta moest ik toegeven: de smaak was niet echt mijn ding. Maar omdat het zo gezond is en duur was, wilde ik het niet weggooien. Toen kreeg ik een geweldige ingeving: sesamkoekjes! In plaats van notenpasta gebruik ik nu tahin, gecombineerd met amandelmeel, en voilà: een supergezond koekje!
Ingrediënten glutenvrije sesam koekjes
- 175 gram amandelmeel
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl bakpoeder
- 100 gram zoetmiddel naar keuze (of equivalent in stevia)
- 100 ml tahin (sesampasta)
- 1 el kokosolie
- 1 ei
- 1 el vanille-extract
- Sesamzaadjes
Bereiding van glutenvrije sesam koekjes
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Klop de natte ingrediënten in een grotere kom door elkaar, inclusief de tahin.
- Voeg het amandelmeel toe en roer alles goed door. Als het te nat lijkt, voeg dan een eetlepel amandelmeel per keer toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van het deeg, bijvoorbeeld met twee dessertlepels.
- Strooi sesamzaadjes over de koekjes.
- Bak ze 20 minuten op 170 graden, totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze aanraakt. Amandelmeel is breekbaar, dus wees voorzichtig!
Deze koekjes zijn heerlijk voedzaam en perfect voor bij een kop koffie of thee. Ze zijn ook ideaal voor als je ’s avonds laat nog iets lekkers wilt zonder dat het te zwaar is. Ze zijn onweerstaanbaar lekker en worden met respect voor de ingrediënten gemaakt!
Heb je nog wat Tahin over bekijk dan deze recept