Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Soms heb je geen zin in een uitgebreide lunch. Ik hou zelf wel wat een soort snack-bord met allerlei hapjes en een lekkere dip waar ik dan van kan eten. Vaak is dat meer dan genoeg en ongemerkt eet ik zo lekker wat groenten weg. Deze halloumi salade is daar een goed voorbeeld van.

Halloumi salade 1

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Ik vind dit recept zo lekker, omdat het niet heel veel tijd in beslag neemt om te maken en vanwege de kerriesmaak, je het eigenlijk met heel veel verschillende soorten groenten kunt combineren. Kerrie en bloemkool, kerrie en boontjes, kerrie en wortels (ja, echt wel), kerrie en rauwkost… En ga zo maar door. Ik had heerlijk frisse veldsla en biologische paprika’s in huis en die moesten op. En weet je, die groenten zijn gewoon altijd lekker, helemaal met kerrie.

Biologische groenten

Waar mogelijk kies ik het liefst voor biologisch, maar vanwege het prijskaartje ben ik daar selectief in. Avocado’s, sinaasappels, champignons, kool en kokosnoot koop ik niet per sé biologisch. Wat ik daarvan begrepen heb, is dat vanwege de dikke schil en manier van telen die sowieso niet veelvuldig bespoten worden. Fair trade vind ik in geval van tropische producten belangrijker. Maar bladgroenten, groenten en fruit die je met schil en al eet en tomaten koop ik altijd biologisch. Ook hou ik me aan de zogenaamde ‘clean fifteen & dirty dozen’. Ik heb een briefje in m’n portemonnee waar dat rijtje op staat om zo mijn keuze te maken als dat nodig is.

Een andere manier om op biologische groenten en fruit te besparen, is door op zaterdagavond te gaan winkelen. Vaak zitten er dan her en der van die 30 of 35% korting stickers op. Die neem ik direct mee en verwerk het dat weekend. Veel groenten kun je prima invriezen, fruit verwerk je in smoothies of tot moes en salade eet je binnen twee dagen op. Dit werkt natuurlijk alleen als er flink gestickerd is, maar ik vind het wel een leuke sport 🙂

Halloumi salade

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Een frisse salade met eiwitrijke halloumi voor wanneer je weer eens je groentela op wilt ruimen. Gebruik kerriekruiden voor een heerlijke smaak waar alles wel bij past.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gram halloumi in stukken gesneden
  • 100 gram champignons in gelijke stukken gesneden
  • 1 el kerriekruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el kokosolie of olijfolie om in te bakken
  • 1/2 paprika in repen gesneden
  • 75 gram veldsla of andere sla naar smaak
  • 1 el pitten en zaden
  • 1 el yoghurt

Instructies
 

  • Neem een koekenpan en verhit hierin wat kokosolie of olijfolie.
  • Doe de champignons en halloumi in de pan en strooi de kerrie er over. Bak om en om tot de champignons gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
  • Pak een kom en doe hier de overige groenten in.
  • Verdeel de champignons en halloumi hier bij en bestrooi met wat zaden en pitten voor extra crunch.
  • Tip: Een schepje yoghurt als dressing of dip hierbij is erg lekker! Dat geeft het zure element naast het hartige van de kerrie, het bittere van de sla en zoete van de paprika.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »