Havermout Cake Recept

Havermout cake

Het was de tweede ochtend van het nieuwe jaar, vroeg wakker, koud, en de schoonouders waren er nog. De kinderen zouden elk moment wakker worden, gillend van de honger en hun voedselbehoeften. Veel monden te vullen, dus ik wilde iets voedzaams, gemakkelijk en verwarmends op tafel zetten. Terwijl mijn man in gevecht was met de houtkachel, besloot ik de oven te gebruiken om de keuken lekker op te warmen.

Mijn eerste idee was om havermoutpap te maken, maar na een overdadig nieuwjaarsbuffet en te veel drank de avond ervoor, besloot ik iets bijzonders te maken. Saai zou niet werken! En zo kwam ik op havermout uit de oven.

Ingredienten voor havermout cake

  • 6 kopjes havermout
  • 2 kopjes warm water
  • 8 grote eieren, losgeklopt
  • 1/2 kopje agave
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zeezout
  • 1/2 kopje rozijnen

Zo maak je deze havermout cake

  1. De avond van tevoren: Zet de havermout in het water om te weken. Dit zorgt ervoor dat de havermout makkelijker gaart de volgende ochtend.
  2. De ochtend zelf: Klop de eieren los en voeg de agave, vanille, kaneel, bakpoeder en zeezout toe. Roer alles goed door de geweekte havermout.
  3. Vet een bakblik in en schep het havermengsel erin. Voeg de rozijnen toe en meng ze door het mengsel.
  4. Zet het bakblik in de oven op 190 graden voor ongeveer een half uur. Het is klaar wanneer het mes er schoon uitkomt.

De keuken was heerlijk warm toen ik dit uit de oven haalde. We serveerden het met appelstroop en veel boter. We smulden als dikke dikkerds! En het mooie is, er bleef genoeg over voor de volgende ochtend, wanneer de kinderen weer naar school gaan. Ik denk dat “ontbijt uit de oven” vaker op het menu gaat komen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »
Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn
Review

Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn

Vleesvervangers zijn allang geen nicheproduct meer voor vegetariërs. Steeds meer mensen kiezen regelmatig voor een dag zonder vlees, of stappen zelfs volledig over. Toch blijft het voor veel thuiskoks een uitdaging om iets écht smakelijks op tafel te zetten. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs waarmee je ook zonder

Lees verder »