Havermout Cake Recept

Havermout cake

Het was de tweede ochtend van het nieuwe jaar, vroeg wakker, koud, en de schoonouders waren er nog. De kinderen zouden elk moment wakker worden, gillend van de honger en hun voedselbehoeften. Veel monden te vullen, dus ik wilde iets voedzaams, gemakkelijk en verwarmends op tafel zetten. Terwijl mijn man in gevecht was met de houtkachel, besloot ik de oven te gebruiken om de keuken lekker op te warmen.

Mijn eerste idee was om havermoutpap te maken, maar na een overdadig nieuwjaarsbuffet en te veel drank de avond ervoor, besloot ik iets bijzonders te maken. Saai zou niet werken! En zo kwam ik op havermout uit de oven.

Ingredienten voor havermout cake

  • 6 kopjes havermout
  • 2 kopjes warm water
  • 8 grote eieren, losgeklopt
  • 1/2 kopje agave
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zeezout
  • 1/2 kopje rozijnen

Zo maak je deze havermout cake

  1. De avond van tevoren: Zet de havermout in het water om te weken. Dit zorgt ervoor dat de havermout makkelijker gaart de volgende ochtend.
  2. De ochtend zelf: Klop de eieren los en voeg de agave, vanille, kaneel, bakpoeder en zeezout toe. Roer alles goed door de geweekte havermout.
  3. Vet een bakblik in en schep het havermengsel erin. Voeg de rozijnen toe en meng ze door het mengsel.
  4. Zet het bakblik in de oven op 190 graden voor ongeveer een half uur. Het is klaar wanneer het mes er schoon uitkomt.

De keuken was heerlijk warm toen ik dit uit de oven haalde. We serveerden het met appelstroop en veel boter. We smulden als dikke dikkerds! En het mooie is, er bleef genoeg over voor de volgende ochtend, wanneer de kinderen weer naar school gaan. Ik denk dat “ontbijt uit de oven” vaker op het menu gaat komen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »