Heleen Quantrill is weer terug bij Eet Goed Voel je Goed!

Hallo Lieve Lezers! Ik heb een verrassing voor jullie. Vanaf vandaag ben ik weer vaste schrijver bij Eet Goed Voel je Goed! Maar ik zal eerlijk zijn en bekennen dat ik dat nooit gedacht had nog te zullen doen. Ik had mijn tijd bij Eet Goed Voel je Goed nagenoeg afgesloten en in de tussentijd zijn er aardig wat dingen gebeurd op persoonlijk vlak, dus alleen al het idee om weer te gaan schrijven en dan ook nog voor de blog die ik heel bewust had overgedaan en afgesloten voor mezelf… Nee, dat had ik nooit voorzien.

Maar welk mens kan wel alles voorzien? Soms komen er verrassingen op je pad en moet je ze aangrijpen en maar zien waar het toe leidt. En dit was er zo eentje. Koen van Kitchen en More vroeg me of ik weer wilde komen schrijven bij Eet Goed Voel je Goed. Hij is eigenaar en neemt het zakelijke gedeelte op zich en ik kan me heerlijk ongestoord richten op het creatieve en sociale deel van de blog. Lekker schrijven over van alles en nog wat met betrekking tot gezond en lekker eten en leven, gezellige en inspirerende gesprekken met jullie voeren hier op de blog en op Facebook en mijn ideeën en hersenspinsels delen op Pinterest.

Wat ik allemaal gedaan heb

Nu zullen jullie wel benieuwd zijn naar wat ik allemaal uitgespookt heb! En nu ga ik even heel saai zijn en zeggen dat het over het algemeen een heel rustig jaar is geweest. We zijn lekker weer naar Engeland geweest uiteraard, Simon heeft zijn oude hobby van bierbrouwen weer nieuw leven ingeblazen en daardoor staat de kelder vol met zelfgebrouwen Engels bier, cider en honingwijn. Laatst is er een flesje kapotgevallen. Dus iedere keer wanneer ik de kelderdeur opendoe, ruikt het naar een slijterij! Maar ik klaag niet, het is echt erg lekker en ontzettend leuk om te delen met familie en vrienden.

Ook hebben we het nodige aan heel erg vervelende dingen voor de kiezen gekregen en dat zal voorlopig ook niet voorbij zijn. Het leven is niet altijd eerlijk en makkelijk en dat ervaren we nu aan den lijve haast! Maar we laten ons daar niet door kisten en om heel eerlijk te zijn, was de timing van Koen met zijn vraag of ik terug wilde komen, perfect. Schrijven voor de blog is voor mij nu een heerlijke afleiding en ik kijk uit naar de leuke gesprekken en ideeën hier bij Eet Goed Voel je Goed!Herfst fruit Kruimel

En om meteen maar goed te beginnen, wil ik dit heerlijke recept voor een super eenvoudige en ontzettend lekkere kruimel met jullie delen. Ik heb dit afgelopen zondag gemaakt als toetje (voor wie EGVG volgt op Facebook zal dat al meegekregen hebben) en het was zo lekker, dat het eigenlijk ook als een soort taartje geserveerd kon worden!

We hebben een bramenstruik en een appel- en perenboom in de tuin staan en daar hebben we van het weekend aardig wat van geoogst. Een deel van de buit heb ik verwerkt in deze kruimel. De smaken van appel, braam en kaneel zijn echt typisch herfst, maar aangezien het vandaag de eerste dag van de meteorologische herfst is, vond ik dit recept wel heel toepasselijk!

Herfst Fruit Kruimel

Herfst Fruit Kruimel

Heleen Quantrill
Een heerlijke kruimel om fruit wat je hebt liggen mee op te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 6 zure appels
  • Handvol bramen
  • 2 peren
  • 2 perziken
  • 1 el arrowroot poeder of maizena
  • 3 el honing
  • 300 gram speltmeel
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 3 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
  • Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit.
  • Doe al het fruit met de honing en arrowroot in een bakblik van 20x30 cm en roer even om.
  • Maak nu de kruimellaag.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag in een kom en meng met je handen tot je een soort zand krijgt.
  • Als je in de kruimel knijpt en het blijft een klomp, is het goed.
  • Strooi het kruimeldeeg over het fruit, verdeel het een beetje en doe het dan in de oven.
  • Bak de Fruit Kruimel in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Notities

Je kunt het speltmeel vervangen door havervlokken. De kruimel is dan iets grover van structuur.
De arrowroot mengt met het sap dat uit de vruchten loopt terwijl de kruimel bakt. Hierdoor krijg je een soort sausje en wordt het geheel niet te waterig.

En nu jullie! Wat hebben jullie allemaal gedaan in de afgelopen periode? Nog spannende beslissingen genomen, grote stappen gezet of juist kalmer aangedaan en eindelijk je huisplant in leven weten te houden? Ik hoor het heel graag! Deel het hieronder.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »