Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook GaJhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

Indiaase Garnalen

In het verleden heeft Heleen op Eet Goed Voel je Goed ook regelmatig meegedaan met de Receptenruil en nu ik het stokje van haar heb overgenomen, heb ik besloten dat ook weer eens te gaan doen.
receptenruil-groen

De receptenruil is een initiatief van een groep health & food bloggers op Facebook, waarbij in principe, je iedere maand een blog krijgt toegewezen waarvan je iets gaat uitzoeken, dat gaat maken en erover bloggen.

Deze keer kreeg ik Eat.Pure.Love van Mirjam Blanken toegewezen. Mirjam is door gezondheidsproblemen geïnteresseerd geraakt in voeding en gezondheid en uiteindelijk zelfs orthomoleculair therapeute geworden en heeft een praktijk in Zaltbommel.

Er moest vast wel iets te vinden zijn op haar blog dat ik zou kunnen en wíllen maken. Omdat mijn noten allemaal op zijn en het geld ook en ik -hopelijk tijdelijk- geen cacao mag hebben vanwege nikkel, viel het toch niet mee om iets uit te kiezen, maar het is gelukt. Sterker nog, ik heb zelfs twee recepten uitgekozen…

Het eerste heb ik gisteravond gemaakt, het tweede gaat mijn dochter vandaag maken, dus daar zal ik verder niet over uitweiden.

Zoals altijd kon ik me niet geheel aan het recept houden. Ik had ten eerste alleen kleine diepvries garnalen, omdat ik alleen die als wild gevangen kan vinden. Kweekvis, schaal- en schelpdieren daar doe ik niet aan. Zulke kleintjes en dan nog uit de vriezer zijn altijd een beetje lastig goed knapperig te bakken, desalniettemin waren ze heerlijk!

Ten tweede gebruikte ik geen knoflookpasta. Ik wist niet van het bestaan af en heb dat dus ook niet in huis, noch zou ik weten waar ik dat zou kunnen kopen hier in het dorp… Dus werd het verse knoflook. De zonnebloemolie heb ik –uiteraard, zou ik haast zeggen- vervangen door kokosolie.

Ik nam geen voorgekookte quinoa, maar het koken van de quinoa is het werk ook niet, dat maakt me dus niets uit.

 

Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

Iris Maier
Een super simpel, voedend, gezond en lekker gerecht uit India. Wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken India
Porties 4 à 5

Ingrediënten
  

Voor de marinade

  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook uit de pers of fijngewreven
  • Keltisch zeezout
  • 1 el gesmolten kokosolie

Voor het gerecht

  • quinoa ik gebruik ongeveer een half kopje per persoon
  • Keltisch zeezout
  • 500 gr. ongekookte gepelde garnalen
  • kokosolie om in te bakken
  • paksoi
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Spoel de quinoa goed af tot het niet meer schuimt en het water helder blijft.
  • Doe de quinoa in een pannetje met zoveel water dat het ongeveer een cm. onderstaat. (1 à 1,5 kopje water op 1 kopje quinoa) en een schepje zout en breng aan de kook.
  • Laat de quinoa op een laag vuur zachtjes garen (15 à 20 minuten)
  • Ondertussen roer je alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en schep er voorzichtig de garnalen doorheen, opdat ze goed bedekt worden met een laagje van de marinade.
  • Snijd de paksoi en stukken.
  • Tegen de tijd dat de quinoa gaar is, neem je twee pannen en smelt daarin wat kokosolie. In de ene pan bak je de garnalen in de andere de paksoi met de sesamzaadjes.
  • Serveer op voorverwarmde borden en geniet van de kleuren, geuren en smaken!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »