Heerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – Lactosevrij

Kaneelijs Lactosevrij

Kaneelijs LactosevrijNaar mijn mening hoeft ijs zich niet te beperken tot de zomer. Lekker ijs met goeie smaken leent zich voor elk seizoen. Fris en groen voor het voorjaar, chocola voor de winter en zoet en zuur voor de zomer. In de herfst (of late zomer) kies ik voor kruidig. Kaneel, kardemom, kruidnagel, steranijs.

Ik maak vaak zelf ‘room’-ijs. Helaas kan ik regulier roomijs niet goed verdragen. Zelfs niet als een heel zeldzame traktatie. Kramp en andere onaangenaamheden zijn dan altijd gegarandeerd. Daarom heb ik sinds een aantal jaar een ijsmachine in de kast staan, klaar om te gebruiken.

Hoewel zelf kaneelijs maken wel een zekere planning vereist, vind ik het evengoed eenvoudig om te maken. Je bewaart het ijs in de vriezer tot je er aan toe bent. Dus hoewel je ijs niet snel kunt maken voordat je gaat eten, is er niks mis met een middagje ijs maken om zo een aantal smaken roomijs en ijslollies te produceren die vervolgens helemaal happy in je vriezer verblijven. Of presenteer het in een mooi stel ijscoupes.

Hard kaneelijs

Zelfgemaakt kaneelijs blijft heerlijk zacht en toch mooi bevroren als je het bakje ijs dat je gemaakt hebt in de ijsmachine extra in te pakken in een ziploc zakje.

Als je geen ijsmachine hebt, is de truc om een eetlepel wodka of neutrale plantaardige olie als amandelolie toe te voegen aan het mengsel en dit dan in een cakevorm in te vriezen. Dit voorkomt ook dat het ijs enorm hard wordt. Je kunt het dan ook al verdelen over de kommetjes zodat iedereen een eigen bevroren kommetje kaneelijs heeft!

Kaneelijs Lactosevrij

Kaneelijs - Lactosevrij

Heleen Quantrill
Kaneelijs op basis van kokosmelk is romig, zoet en heerlijk van smaak. Een perfect toetje na elke maaltijd en ook erg lekker bij zelfgemaakte appeltaart!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml amandelmelk
  • 125 ml honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneel
  • ¾ tl zeezout
  • Optioneel: 1 el wodka of amandelolie

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat het element van je ijsmachine volledig bevroren is, voordat je met dit recept begint.
  • Neem een blender en doe hier alle ingrediënten in en blender grondig.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk het mengsel in de ijsmachine.
  • Laat de ijsmachine ongeveer 45 minuten draaien.
  • Schep het ijs over in een vriesvaste bak met deksel en zet het ijs in de vriezer om verder te vriezen.
  • Serveer met stukjes fruit of nootjes!

Notities

Verdeel het ijs over kommetjes voordat je het verder invriest. Zo verkort je de vriestijd en serveer je iedereen zijn eigen ijskoude kommetje kaneelijs!

Geniet er van!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »