Soms wil je snel iets klaar kunnen maken. Een snel ontbijt, een snelle snack of wat lekkers om mee te nemen. En dan wil je er ook niet al te veel vuil voor hoeven maken. Gewoon een kom, een pan, een spatel en klaar. Deze Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte deze pannenkoekjes erg vaak toen ik 8 jaar geleden de ommezwaai met voeding maakte. Er zitten alleen pure ingrediënten in, ze smaken erg lekker en je hebt binnen tien minuten een bord vol pannenkoekjes. Of twee grote pannenkoeken, net waar je voorkeur ligt.
Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn zo simpel dat ik het nauwelijks een echt recept kan noemen, maar met het oog op de Eet je Kast leeg Uitdaging, passen ze er wel mooi in. Ik heb hiermee namelijk een bruine banaan, twee laatste eieren en een beetje kokos dat ik nog in een pot had, opgemaakt.
Als kokos niet jou ding is, iets wat ik wel vaker hoor, kun je het prima weglaten. Ik doe er wel een schep boekweitmeel doorheen om het iets meer stevigheid te geven, maar zelfs dat is aan te passen aan je eigen voorkeur.
Al met al is dit een heerlijk basisrecept waar je alle kanten mee op kan!
Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes
Heleen QuantrillIngrediënten
- Kokosolie
- 1 bruine banaan
- 2 eieren
- 1 el boekweitmeel
- 2 el kokosrasp
- Snuf zout
Instructies
- Zet een koekenpan op het vuur en smelt wat kokosolie er in.
- Doe de overige ingrediënten in een blender of hoge kom voor een staafmixer, en pureer alles even goed.
- Schenk vanuit die kom kleine beetjes beslag in de hete pan.
- Draai de pannenkoekjes om zodra er belletjes verschijnen.
- Herhaal tot het beslag op is.
Notities
Deze pannenkoekjes maak ik nu regelmatig voor een zieke. Ze vallen namelijk erg goed, zijn licht verteerbaar en leveren toch de nodige voedingsstoffen en macronutriënten. Dus als jij een zieke in je omgeving hebt waar je wat voor wil of moet maken, beveel ik je deze pannenkoekjes van harte aan. Als je een goeie koekenpan hebt, kun je ze ook ‘droog’ bakken zodat ze niet al te vet zijn van de kokosolie.
5 reacties
Nog nooit met kokos geprobeerd, goed idee. Ik maak ze meestal met havermout voor de stevigheid en wissel af tussen kaneel en cacaoboter. Ik hoop elke week vurig dat mijn vriend niet alle bananen opeet zodat ik er in het weekend lekkere pannenkoeken kan van bakken.
Dat moet dus cacaopoeder zijn.
Lekker deze combinatie. Ik ben ook de kast aan het opruimen en maakte gisteren amandel-kokosmeel (die waren open) dingen, was geen succes te korrelig maar ham en kaas doet veel goed.