Gegrilde Lamszadel – Stap voor Stap Recept

Lamszadel met salade en patat
Lamszadel met salade en patat

Een lekker stuk vlees waar het bot nog in zit, kan wat intimiderend zijn om klaar te maken. In de supermarkt zie je alleen maar kant en klaar lapjes en gehakt. Maar een groter stuk vlees is vaak goedkoper per kilo én veel smakelijker. Het is dus de moeite waard om te leren hoe je dit klaar kunt maken. Klik hier voor een goeie kwaliteit lamszadel.

Vandaag zal ik laten zien hoe je een gegrilde lamszadel klaarmaakt. Lamszadel is de bovenkant van het lam waar nog een stuk ruggengraat in zit. De truc is om het vlees zodanig open te snijden dat je goed op smaak kunt brengen met zout en kruiden.

Lamszadel Bereiden

Begin met het openleggen van het stuk vlees. Gebruik een zaag om langs de ruggengraat te snijden om zo het vlees plat te kunnen leggen.

Lamszadel onbewerkt

Je wil het vlees los hebben van de ruggengraat, zaag dus niet te ver in het vlees. Zodra je het vlees goed plat kunt leggen, check je even of er geen splinters zijn en dan kun je beginnen met smaak toevoegen.

Lamszadel met kruiden

Lekkere kruiden in combinatie met lamsvlees zijn tijm, rozemarijn, knoflook en verse peper.

Neem wat slagerstouw en leg een aantal strengen onder het vlees. Bindt het vlees weer samen en bestrooi de buitenkant met zout en peper.

Lamszadel samenbinden

Zorg dat het redelijk stevig vastgebonden zit zodat je het straks goed kunt omdraaien op de grill.

Lamszadel grillen

De volgende stap is grillen. Je kunt dit op de barbecue doen als je een vleesthermometer hebt om de temperatuur in de gaten te houden. In de oven kan ook. Je verwarmt de oven dan voor op 180 graden terwijl je het vlees eerst rondom bruin bakt. Plaats het vervolgens in de oven en braad de lamszadel in 1 uur gaar of tot je een kerntemperatuur hebt van 50 – 55 graden. Dit laatste geldt ook voor de barbecue.

Lamszadel op de barbecue

Neem het lamszadel van de grill of uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat nog zo’n 15 minuten rusten. Snijd het vervolgens los van het touw en verwijder het bot zodat je er mooie porties van kunt snijden. Lekker met sla en (zelfgemaakte) patat!

Eet smakelijk! Klik hier voor nog meer inspiratie voor wat je met lamszadel kunt doen.

Lamszadel met salade en patat

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »