Pompoensoep met Sinaasappel en Gember

Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Verwarmend, kruidig en voedzaam, de perfecte soep op koude winterdagen.

Pompoensoep met sinaasappel en gemberSimon werkt tegenwoordig veel thuis. Hij draait avond- en nachtdiensten en is daarom overdag veel in de weg lekker thuis 🙂 Met name met het eten vind ik dit erg prettig. Tussen de middag warm eten bevalt ons gewoon erg goed. Ook als we niet een warme maaltijd hebben tussen de middag, probeer ik wel iets warms te serveren in de koude maanden. Een gekookt ei, soep of wat restjes groenten met ei van de vorige dag. Plak zuurdesembrood of glutenvrij brood erbij en klaar.

Heerlijke Pompoensoep met Sinaasappel

Dit idee voor pompoensoep met sinaasappel ontstond eigenlijk heel per ongeluk. Ik wilde weer soep gaan maken voor de lunch en had bedacht om een plak bevroren pompoenpuree daar voor te gebruiken. Alleen pompoen is een beetje saai, je moet het wel even opleuken vind ik. Mijn oog viel op een sinaasappel die op moest en zo ontstond het idee van een ietwat zoete soep met de verwarmende kick van gember. Simon druppelde nog wat chili-olie over de soep heen voor nog meer pit. Zo hadden we een prachtige, zonnige soep boordevol bioflavonen en vitamine C!

Pompoensoep met Sinaasappel en Gember

Heleen Quantrill
Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Heerlijk verwarmend en kruidig. Perfect tijdens regenachtige winterdagen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 1 el verse gember geraspt
  • 500 ml bouillon
  • Optioneel: chilipoeder of chili-olie
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een ruime pan en verhit hierin de olijfolie.
  • Doe het uitje in de pan en roer even om.
  • Zodra de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en gember toe.
  • Bak kort op totdat het heerlijk gaat geuren.
  • Voeg nu de pompoenpuree, sinaasappelsap en -rasp en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat een klein kwartiertje pruttelen.
  • Zet eventueel de staafmixer nog even in de soep en serveer met chilipoeder of -olie voor een extra kick.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check mijn Pinterest board voor handig visueel overzicht van de recepten op deze blog!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »