Recept uit Eet Goed, Voel je Goed – Chocolademousse

Wij zijn echte toetjes mensen hier in Nederland. Althans, het overgrote deel. Veel lezers hier laten toetjes kennelijk ook voor wat ze zijn en vaak omdat de beschikbare toetjes in de supermarkt gewoon regelrecht ongezond zijn. Vetarm, want o wee als er vetten inzitten (ZUCHT), maar het moet wel smaken dus worden er verdikkingsmiddelen toegevoegd, suiker, glucosestroop, zoetstoffen en soms zelf geharde vetten. Als je jezelf wil trakteren op een chocomousse, lees dan asjeblieft eerst het etiket! Ik kocht nog wel eens die hele pure, donkere mousse, totdat ik het etiket eens ging lezen. Bah, het ging direct de prullenbak in…

Maar genoeg geklaagd. Wij gaan dit omzetten in iets positiefs! En in het licht van de GiveAway van gisteren (je kan nog meedoen, klik hier!), bij deze een heerlijk recept voor Chocolademousse zonder al die onnodige en vreselijk ongezonde toevoegingen. Ik heb er al twee andere soorten van op mijn blog staan, maar deze waren vrij machtig. Vind ik geen probleem, ik houd daar wel van, maar niet iedereen was de feedback, dus ik ben de keuken ingedoken en kwam op dit recept dat ik vervolgens in mijn nieuwe kookboek heb gepubliceerd.

En als voorproefje (of toetje?) op mijn kookboek dat vanaf vandaag officieel te bestellen is, heerlijke Chocomousse uit Eet Goed, Voel je Goed!

Aankomende vrijdag het tweede recept uit mijn nieuwe kookboek: Rode Kool zonder Suiker.

Chocolademousse 
4 – 5 porties

100 gram pure chocolade (minstens 70% procent)
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
2 el honing

  1. Neem een steelpannetje en smelt hierin de chocolade met de kokosmelk.
  2. Als het mooi gesmolten is (het hoeft niet te koken), roer je de vanille en de honing erdoor.
  3. Verdeel het over mooie kommetjes en laat in de koelkast opstijven.
  4. Het opstijven kan met 15 minuten bekeken zijn als je geen geduld hebt. Maar voor een echte stijve chocomousse raad ik aan het 2 uur in de koelkast te laten staan.

Eet smakelijk!

Met dank wederom aan Esther Leeuwrik voor de prachtige illustraties.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »