Wij zijn echte toetjes mensen hier in Nederland. Althans, het overgrote deel. Veel lezers hier laten toetjes kennelijk ook voor wat ze zijn en vaak omdat de beschikbare toetjes in de supermarkt gewoon regelrecht ongezond zijn. Vetarm, want o wee als er vetten inzitten (ZUCHT), maar het moet wel smaken dus worden er verdikkingsmiddelen toegevoegd, suiker, glucosestroop, zoetstoffen en soms zelf geharde vetten. Als je jezelf wil trakteren op een chocomousse, lees dan asjeblieft eerst het etiket! Ik kocht nog wel eens die hele pure, donkere mousse, totdat ik het etiket eens ging lezen. Bah, het ging direct de prullenbak in…
Maar genoeg geklaagd. Wij gaan dit omzetten in iets positiefs! En in het licht van de GiveAway van gisteren (je kan nog meedoen, klik hier!), bij deze een heerlijk recept voor Chocolademousse zonder al die onnodige en vreselijk ongezonde toevoegingen. Ik heb er al twee andere soorten van op mijn blog staan, maar deze waren vrij machtig. Vind ik geen probleem, ik houd daar wel van, maar niet iedereen was de feedback, dus ik ben de keuken ingedoken en kwam op dit recept dat ik vervolgens in mijn nieuwe kookboek heb gepubliceerd.
En als voorproefje (of toetje?) op mijn kookboek dat vanaf vandaag officieel te bestellen is, heerlijke Chocomousse uit Eet Goed, Voel je Goed!
Aankomende vrijdag het tweede recept uit mijn nieuwe kookboek: Rode Kool zonder Suiker.
Chocolademousse
4 – 5 porties
100 gram pure chocolade (minstens 70% procent)
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
2 el honing
- Neem een steelpannetje en smelt hierin de chocolade met de kokosmelk.
- Als het mooi gesmolten is (het hoeft niet te koken), roer je de vanille en de honing erdoor.
- Verdeel het over mooie kommetjes en laat in de koelkast opstijven.
- Het opstijven kan met 15 minuten bekeken zijn als je geen geduld hebt. Maar voor een echte stijve chocomousse raad ik aan het 2 uur in de koelkast te laten staan.
Eet smakelijk!
Met dank wederom aan Esther Leeuwrik voor de prachtige illustraties.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.