Recept uit Eet Goed, Voel je Goed – Chocolademousse

Wij zijn echte toetjes mensen hier in Nederland. Althans, het overgrote deel. Veel lezers hier laten toetjes kennelijk ook voor wat ze zijn en vaak omdat de beschikbare toetjes in de supermarkt gewoon regelrecht ongezond zijn. Vetarm, want o wee als er vetten inzitten (ZUCHT), maar het moet wel smaken dus worden er verdikkingsmiddelen toegevoegd, suiker, glucosestroop, zoetstoffen en soms zelf geharde vetten. Als je jezelf wil trakteren op een chocomousse, lees dan asjeblieft eerst het etiket! Ik kocht nog wel eens die hele pure, donkere mousse, totdat ik het etiket eens ging lezen. Bah, het ging direct de prullenbak in…

Maar genoeg geklaagd. Wij gaan dit omzetten in iets positiefs! En in het licht van de GiveAway van gisteren (je kan nog meedoen, klik hier!), bij deze een heerlijk recept voor Chocolademousse zonder al die onnodige en vreselijk ongezonde toevoegingen. Ik heb er al twee andere soorten van op mijn blog staan, maar deze waren vrij machtig. Vind ik geen probleem, ik houd daar wel van, maar niet iedereen was de feedback, dus ik ben de keuken ingedoken en kwam op dit recept dat ik vervolgens in mijn nieuwe kookboek heb gepubliceerd.

En als voorproefje (of toetje?) op mijn kookboek dat vanaf vandaag officieel te bestellen is, heerlijke Chocomousse uit Eet Goed, Voel je Goed!

Aankomende vrijdag het tweede recept uit mijn nieuwe kookboek: Rode Kool zonder Suiker.

Chocolademousse 
4 – 5 porties

100 gram pure chocolade (minstens 70% procent)
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
2 el honing

  1. Neem een steelpannetje en smelt hierin de chocolade met de kokosmelk.
  2. Als het mooi gesmolten is (het hoeft niet te koken), roer je de vanille en de honing erdoor.
  3. Verdeel het over mooie kommetjes en laat in de koelkast opstijven.
  4. Het opstijven kan met 15 minuten bekeken zijn als je geen geduld hebt. Maar voor een echte stijve chocomousse raad ik aan het 2 uur in de koelkast te laten staan.

Eet smakelijk!

Met dank wederom aan Esther Leeuwrik voor de prachtige illustraties.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

8 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Ik vervang vanille-extract Altijd door een vanillestokje! Dat gaat prima.

  2. Anne M schreef:

    Misschien kun je het wel vervangen door een vanillestokje?

    Klinkt heerlijk, ik ga het binnenkort eens maken!

  3. Anonymous schreef:

    Is vanilleextract ook te vervangen? Ik hou helemaal niet van alcohol en proef elk drupje……..

  4. Anonymous schreef:

    klinkt goed…ga het niet opschrijven,want ga je kookboekjes gewoon bestellen…eerst even afwachten,of ik er misschien 1 gewonnen heb haha..
    ben zeer benieuwd naar de rode kool,ik doe dat altijd in de wok,met beetje roomboter,kaneel,nootmuskaat,laurier en 2 goudreinetten en met beetje water laten pruttelen…ben heel benieuwd naar jouw versie…
    heb trouwens tot 2x toe een flesje stevia gehaald,maar poe kan er niet aan wennen..vies/chemisch.
    zoet nu gewoon met een banaan of appel en bij koek of cake die palmsuiker die jij ook van de jumbo hebt… bak zowiezo alleen bij speciale gelegenheden,dus dan valt het nog wel mee toch… gr peggy

  5. dank voor recept ga ik proberen
    eet sinds een week geen tarwe, suiker bloem en beperk cafeine eetc
    wanneeer merk je meestal verbetering lich conditie? eet anders ivm heftige vermoeidheid na kanker in verleden
    heb al veel gelezen in je blog
    schrijf jij nu vanuit ortho moleculair of vanuit meerdere zienswijzen
    daar ben ik erg benieuwd naar
    dnk voor alle info iiig groet anne

  6. Is het dan wel een luchtige mousse? Klinkt heerlijk maar meer als creme. Heb je het ook al eens gemaakt met geslagen eiwitten erdoor gespateld? Dat zal ik misschien doen als experiment in het weekend.

    1. Anonymous schreef:

      Lot, je kan het idd. met stijfgeslagen eiwitten luchtig maken. En, nog lekkerder en als het van jezelf mag, met een beetje geklopte slagroom erdoor. Dát is pas lekker!
      Groet van Jeanette

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »