Ik hou van Pasen. Het was de favoriete feestdag van m’n moeder en zelf kijk ik er ook altijd naar uit. Het voorjaar is dan volop aan de gang, we hebben een lang weekend samen en dit jaar valt de verjaardag van onze oudste knul precies op Paaszondag! Op de vraag wat hij graag zou willen eten op die dag was zijn antwoord: lamskoteletten.
Lamskoteletten voor de Verjaardag
Ja, heel specifiek, maar dat heeft een reden. Het eerste stukje vlees dat hij helemaal zelf gekocht en bereid heeft, was een lamskotelet. Dit vond hij toen erg lekker en als het even kan, vraagt ‘ie of het weer ‘ers op het menu mag staan. Nu gebeurt dat niet heel vaak, want ik vind het redelijk aan de prijs. Maar het is zijn verjaardag én Pasen, dus het mocht wel weer eens!
De combinatie van lam met doperwten en munt is heel klassiek. Ik serveer er ook kleine aardappeltjes bij om het geheel af te maken. De lamskoteletten haal ik bij Beef&Steak. Ik haal daar al grasgevoerd rundvlees en antibiotica-vrije kip vandaan en heb bij mijn laatste bestelling dus ook vier lam t-bones meebesteld. Scheelt weer een trip naar de supermarkt 😉
Het lekkerst is het om de lamskoteletten op de barbecue of in een grillpan te bakken. Maar in een koekenpan kan ook.
Lamskoteletten met Munt-Doperwtenpuree en Peterselie Gremolata
Ingrediënten
Lamskoteletten en Doperwtenpuree
- 2 tenen knoflook
- 10 ml olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl rozemarijnblaadjes
- 4 lamskoteletten of t-bone, zie link in artikel
- 400 gram doperwten
- 15 gram muntblaadjes
Peterselie Gremolata
- 1 citroen schoongeboend
- 1 teentje knoflook
- 10 gram verse, platte peterselie
- 50 ml olijfolie
Instructies
- Knijp 1 knoflookteen uit en meng die met de olijfolie, komijnzaad en rozemarijnblaadjes en wrijf hier de lamskoteletten mee in. Leg in een afgedekte schaal en laat 2 uur marineren.
- Snijd de andere knoflookteen fijn en kook die met de doperwten mee tot ze gaar zijn.
- Hak de munt fijn. Giet de doperwten af en roer de munt er door. Maak een puree door het fijn te stampen. Zet apart.
- Verhit de grillpan en bestrooi de lamskoteletten met zout.
- Bak de lamskoteletten 3 minuten op de ene zijde en 3 minuten op de andere zijde. Laat daarna even rusten.
- Maak ondertussen de gremolata door de citroen te raspen, peterselie en knoflookteen fijn te hakken en dit door de olijfolie te roeren.
- Serveer alles met nieuwe aardappeltjes en een glas heerlijke rosé!
Laat een reactie achter