Review Hurom Slowjuicer

Review Hurom Slowjuicer

Wij hebben de Hurom HE Slowjuicer uitgeprobeerd. Een verticale slowjuicer. Heerlijke gezonde sapjes maken leek ons wel wat en zeggen wij zeker geen nee tegen! In de Hurom kunnen allerlei soorten ingrediënten worden gedaan, zowel groente, fruit als bijvoorbeeld gember en aardappelen. De Hurom maakt van al deze ingrediënten pure sap en scheidt de overblijfselen zoals het vruchtvlees en dergelijke in een aparte bak af. Deze slowjuicer zorgt voor een maximaal saprendement zonder verlies van kwetsbare voedingsstoffen, en het persvat in de machine is BpA vrij. In plastic zit vaak Bisphenol A, dit is een chemische stof die vooral wordt gebruikt in harde kunststoffen en plastic verpakkingen. BpA kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig is er in deze Slowjuicer geen BpA te vinden!

Slowjuicer

Slowjuicer en sapcentrifuge

Het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge is niet dat de slowjuicer traag werkt, maar het aantal omwentelingen bij een slowjuicer is lager dan bij een sapcentrifuge. Bij een sapcentrifuge zijn ze dus hoger, dit betekent dat het apparaat een hogere temperatuur bereikt. Bij een hogere temperatuur worden enzymen en vitamines sneller afgebroken. Dit wil je natuurlijk niet! Nog een nadeel van een sapcentrifuge ten opzichte van een slowjuicer is dat bij de sapcentrifuge zuurstof in het sap wordt gemengd, dit kan ervoor zorgen dat het sap binnen enkele minuten al begint te oxideren en van kleur begint te veranderen. Ook dit zal niet gebeuren bij de slowjuicer. De slowjuicer maakt gebruik van een koude persing, de ingrediënten worden eerst gekneusd en daarna door een zeef geperst waardoor alles op lage temperatuur werkt. Alle voedingsstoffen, enzymen en vitamines worden beter behouden. De prijs is er wel naar, maar als je veel sapjes wilt maken zou ik toch zeker voor een slowjuicer gaan aangezien het gezonder is en een hogere opbrengst sap heeft.

Hurom Slowjuicer

Geweldig apparaat, kan niet anders zeggen. Zeer gemakkelijk in gebruik en tevens gemakkelijk schoon te maken. Het apparaat is gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, de onderdelen zijn los ook heel goed schoon te maken. Ook het reinigen van de centrifuge machine zelf tussen de sap sessies door is een fluitje van een cent, beetje water erin, centrifuge even aanzetten en klaar is kees! Op naar het volgende sapje. Echter, indien je klaar bent en je wilt de machine opbergen zul je toch echt even de machine uit elkaar moeten halen en de losse onderdelen reinigen. Dit is zeker niet mijn favoriete werkje, maar ik vind het erg meevallen met dit apparaat en was er hooguit 10 minuten mee bezig. Er wordt een borsteltje bij geleverd waarmee je de zeef gemakkelijk kan schoonmaken.

Wat ook zeer handig is, is de sap stop: een klepje bij de sapkom die tijdens het juicen gesloten kan worden. Het sap wordt daardoor goed gemengd in de sapkom rondom de zeef en komt er na het juicen mooi gemengd uit. Deze sap stop wordt afgesloten met een siliconen ring, druppelt niet na waardoor je aanrecht lekker schoon blijft.

De pulp dat uit het apparaat komt is zeer droog, dit is naar mijn mening een goed teken, want er is dan veel sap uit gehaald.

Recepten

Ik heb er al meerdere heerlijke smoothies mee gemaakt, zowel van fruit als van groente. Bij deze Hurom Slowjuicer wordt ook een leuk receptenboekje geleverd, waar ook weer heerlijke, originele en gezonde recepten in staan. Ook kun je met deze slowjuicer goed notenmelk maken, dit heb ik zelf nog niet geprobeerd maar dit apparaat is hiervoor zeer geschikt. Hieronder staat zowel een groentesmoothie als een fruitsmoothie recept. Beide overheerlijk en super gezond!

Smoothie met vruchten:
Ingrediënten 1,5 liter vruchtensap:
– 8 Sinaasappelen
– 1 Ananas
– 1 Mango
– 4 Bananen
– 1 Meloen
Haal de schil van al het fruit af en snijd het in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm, dit is zodat het fruit gemakkelijk door de opening van de centrifuge kan. De schil van de citrusvruchten kan er ook gewoon op blijven, maar je sap zal hierdoor een stuk bitterder worden.
Wat ik wel bij deze smoothie wil vermelden is dat je deze niet te vaak moet maken, fruit zit vol met suikers en door de Slowjuicer worden alle suikers van het fruit meegenomen in het sap. Te veel suiker is natuurlijk niet goed voor je.

Review Hurom Slowjuicer

Groentesmoothie:
Ingrediënten 0,5 liter vruchtensap:
– 5 wortels
– 4 appels
– 1 stronk bleekselderij
– 2 handjes vol druiven
Snijd de wortels, appels en bleekselderij in kleine stukken zodat het door de opening van de Slowjuicer kan. Schillen hoeven niet te worden verwijderd bij deze groente smoothie.

Algemene opmerkingen Hurom:

  • Geleverd met receptenboekje, ideaal
  • Geleverd met schoonmaakborsteltje, zeer handig en werkt goed
  • Stil apparaat
  • Gemakkelijk in gebruik, er zit maar 1 knop op
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Loopt niet vast, deze Slowjuicer verwerkt alle groente en fruit met gemak, ook de harde groentes zoals wortels.
  • Zwaar apparaat, erg solide
  • Mooie vormgeving
  • Verticaal model, beter op te bergen dan een horizontale slowjuicer
  • Sap stop waardoor je geen geknoei op je aanrecht hebt
  • Hogere opbrengst dan een sapcentrifuge en beter behoud van voedingsstoffen
  • Review Hurom Slowjuicer

Conclusie:
Perfect geperste sapjes, stil en solide apparaat, en gemakkelijk schoon te maken. Dit apparaat is zeker zijn geld waard!

 

 

3 reacties

  1. AnneMarie schreef:

    Leuk. Ik heb deze juicer ook en moet nog leren hoe er mee om te gaan. Dank voor de tips.

  2. Lilian schreef:

    ik heb deze slowjuicer. van stukjes bevroren banaan of bevroren blauwe bessen maak ik ijs. Je vangt het dań op uit de pulp uitgang!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Paté in een kom
Recepten

Paté Zelf Maken

Zelfgemaakte Paté met Cranberrysaus – Een Feestelijke Klassieker Voor mij is kerst pas compleet als er een rijke, romige paté op tafel staat, gecombineerd met de frisse zoetheid van cranberrysaus. Die mix van hartig en zoet voelt ultiem feestelijk! Dit jaar ga ik een stap verder door zelf paté te

Lees verder »
Pompoensoep met Venkel
Recepten

Pompoensoep met Venkel

Pompoensoep met Venkel Afgelopen vrijdag kreeg ik van mijn moeder weer een pompoen toegeschoven. Hoewel je misschien denkt dat pompoen uit het seizoen is, blijkt dat gelukkig niet zo te zijn! Daarnaast had ik een prachtige biologische venkelknol op de markt gekocht. Vorige week proefde ik een eenvoudige venkelsoep die

Lees verder »
gezonde kikkererwten in een bakje
Gezondheid Algemeen

Zijn Kikkererwten Gezond? Ontdek de Voordelen

Kikkererwten zijn een superfood waar je niet omheen kunt. Zoals je weet, worden ze steeds populairder in gezonde diëten. Benieuwd waarom ze zo goed voor je zijn? In dit artikel ontdek je de voordelen van kikkererwten en hoe ze jouw gezondheid kunnen verbeteren. Lees snel verder en laat je verrassen

Lees verder »