Hoewel gestoofde rode kool met appeltjes en rozijnen erg lekker is, was ik deze week in de stemming voor iets pittigs. Ook had ik nog een half bosje radijsjes liggen. Samen met dochterlief heb ik een heerlijke ‘roze salade’ of rode koolsalade gemaakt. En het was zo eenvoudig… kijk maar.
Rode Koolsla
1/2 rood kooltje, in repen gesneden
6 radijsjes, gesneden
1 friszure appel, in partjes
1 wortel, julienne
Handvol walnoten
Voor de dressing:
1 el mayonaise
1/2 el appelcider azijn
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
- Neem een ruime kom en meng hierin de ingrediënten voor de dressing.
- Roer hier vervolgens de ingrediënten voor de salade door.
- Laat even een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaken wat beter worden.
Erg lekker bij zelfgemaakte kipshoarma! Haal de shoarmakruiden bij Ewalt op de markt in Emmeloord op donderdag of in Zwolle op vrijdag. Al zijn kruidenmengsels zijn zonder zout, gluten of smaakversterkers! Hopelijk zeer binnenkort ook online te bestellen.
Tip: Volg me op Facebook voor leuke discussies, weetjes en meer makkelijke recepten!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Eén reactie
Ja lekker, ik heb net een schaal in de koelkast gezet met de salade voor vanavond, daarmee mijn nieuwe foodprocessor uitgeprobeerd, de schijf met mes en de rasp vind ik voor de kool dan niet handig, want te grof maar met het hakmes gaat het perfect.
O, ja ik heb lente uitjes ipv radijsjes en soya yoghurt ipv de mayonaise. Bedankt voor de inspiratie, noten lijken me lekker erdoor.
groet Liesbeth