Rode Koolsla/ Coleslaw

Hoewel gestoofde rode kool met appeltjes en rozijnen erg lekker is, was ik deze week in de stemming voor iets pittigs. Ook had ik nog een half bosje radijsjes liggen. Samen met dochterlief heb ik een heerlijke ‘roze salade’ of rode koolsalade gemaakt. En het was zo eenvoudig… kijk maar.


Rode Koolsla
1/2 rood kooltje, in repen gesneden
6 radijsjes, gesneden
1 friszure appel, in partjes
1 wortel, julienne
Handvol walnoten

Voor de dressing:
1 el mayonaise
1/2 el appelcider azijn
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak

  1. Neem een ruime kom en meng hierin de ingrediënten voor de dressing.
  2. Roer hier vervolgens de ingrediënten voor de salade door.
  3. Laat even een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaken wat beter worden.

Erg lekker bij zelfgemaakte kipshoarma! Haal de shoarmakruiden bij Ewalt op de markt in Emmeloord op donderdag of in Zwolle op vrijdag. Al zijn kruidenmengsels zijn zonder zout, gluten of smaakversterkers! Hopelijk zeer binnenkort ook online te bestellen.

Tip: Volg me op Facebook voor leuke discussies, weetjes en meer makkelijke recepten!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »