Romige Ricotta Courgetti

CourgettiCourgetti: Spaghetti en Courgette! Oftewel courgette die je door de spiralizer haalt. Ik heb er eentje bij Puur Mieke gekocht. Een handmatige omdat ik niet heel vaak spiraalgroenten maak. Maar je kunt hiervoor hele machines krijgen die dit klusje in ettelijke seconden voor je klaren. Van tijd tot tijd maak ik wel eens spiraalgroenten van wortel of courgette. Maar ik zal eerlijk zeggen dat ik het lang zo vaak niet doe als dat de food-hipsters aanbevelen.

Och, stukjes groenten werken voor mij ook prima. Lekker retro 😉

Maar het is wel erg leuk om zo’n bord met groene slierten te zien. De kids vinden het ook altijd erg leuk en groentensliertjes worden makkelijker opgegeten dan die retro stukjes. Afgelopen maandag at Simon niet met ons mee, dus besloot ik om de koelkast eens langs te lopen en op te maken wat ik nog had. Ik vond o.a. een courgette en een pot ricotta en zie daar!

Knoflook verslaafd

O en ik vond een bol knoflook. Die is nu ook op. Eigenlijk zou dit recept ‘Romige Ricotta Knoflook Courgetti’ moeten heten. Als ik mijn gang ga, doe ik overal hele stukken knoflook in. Mijn moeder heeft zat op me zitten schelden vanwege die ‘hompen knoflook’ zoals ze dat dan noemde. Maar ik kan het niet helpen. Knoflook en ik zijn dikke vrienden. Simon moet er dan ook aan geloven uiteraard. Gelukkig klaagt hij wat dat betreft een stuk minder!

CourgettiOp naar de Lidl!

De ricotta vond ik bij de Lidl. Ik gebruik het ook bij warme dadels met een sinaasappelsaus en dus heb ik regelmatig een pot ricotta in huis. Die van de Lidl heeft een goeie smaak en textuur en is niet duur. Dus als je daar nog een pot ziet staan, meteen meenemen!

Romige Ricotta Courgetti

Heleen Quantrill
Heerlijke courgetti in een romige ricotta en knoflook saus. Een simpel en gezonde maaltijd voor door de week die binnen een paar minuten op tafel staat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Avondeten, Groenten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • Voor de courgetti
  • 1 courgette per persoon 1/2 per kind
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl verse kruiden naar smaak. Basilicum bieslook of peterselie zijn erg lekker bijvoorbeeld.
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • Voor de saus
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst (of grof gehakt zoals ik het lekker vind!)
  • 225 gram ricotta kaas
  • 100 ml melk
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en doe hier de courgette linten in met de kruiden, zout en peper.
  • Verwarm de courgetti gedurende 7 minuten en haal dan uit de pan.
  • Leg even apart.
  • Verhit in diezelfde pan de overige olijfolie (indien nodig) en fruit kort de knoflook tot deze geurig wordt.
  • Doe nu de ricotta en melk in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Blijf roeren totdat de ricotta gesmolten is en breng dan op smaak met zout en peper.
  • Roer de courgetti door de ricotta saus en warm nog kort even door.
  • Serveer direct.

Notities

Dep de courgetti zoveel mogelijk droog voordat het in de pan gaat, of giet tijdens het bakken steeds het vocht af. Dit voorkomt dat de courgetti zacht wordt.

Eet smakelijk!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »