Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes

Ja, wat een titel hè? Maar het dekt de lading! Deze licht zure, ongezoete gelatine puddinkjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken ontzettend lekker! Geen ingewikkelde toestanden dus, maar gebruik maken van dingen die je meestal wel in huis hebt en toch een lekker toetje op tafel zetten.

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes
4 porties

400 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml room of kokosmelk (wordt het wel minder romig van smaak van)
6 blaadjes gelatine of 5 gram agar agar

  1. Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in.
  2. Draai het vuur uit.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes.
  4. Knijp ze uit en los ze op in de hete sinaasappelsap.
  5. Als je agar agar gebruikt, kun je dat zonder voor te weken, toevoegen.
  6. Roer even goed door en schenk dan de overige sinaasappelsap en de room er bij.
  7. Nog even doorroeren en verdeel het over vier dessert kommetjes.
  8. Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven.
  9. Een lekker toef slagroom of opgeklopte kokosroom en klaar!

Tip: Als je kokosmelk hebt die gesepareerd is, heb je altijd zo’n bonk kokosroom over. Deze kun je iets opkloppen net als slagroom om een luchtig geheel te krijgen. Dit leent zich heel goed ter vervanging van gewone slagroom.

Tip 2: Maak dit toetje ’s ochtends zodat je na het eten zo op kan dienen.

Tip 3: Eigenlijk kun je elk soort fruitsap gebruiken, behalve ananas en papaja vanwege de enzymen in die vruchten. Die werken het opstijven tegen.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

6 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Hoi Heleen,

    Klinkt erg goed! Wat kan het soms simpel zijn hè!
    Het hoeft niet moeilijk te zijn. Ik ga het zeker eens maken.

    Groetjes Marieke

  2. Anonymous schreef:

    Hoi Heleen,

    Dat ziet er heerlijk uit! Wat voor soort room gebruik jij precies?

    Groetjes Syl

    1. Voor dit recept heb ik gewone slagroom gebruikt, maar ik heb het ook eens met kokosroom gemaakt, dat was ook erg lekker, hoewel minder romig van structuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »