Ik schrijf niet vaak over salades. Salades voor mij zijn altijd iets dat ik op het laatste moment in een kom door elkaar hussel en bij een hoofdgerecht eet, op basis van wat er op dat moment in de koelkast aanwezig is. De ingrediënten die ik in huis heb om een salade van te maken, zijn groenten die mijn eetlust opwekten toen ik over de markt liep of naar de bio boerderij even verderop ging. Salades zijn spontaan.
Maar af en toe maak ik een combinatie die ik vervolgens heel haastig opschrijf op een kladje om ‘m maar niet te vergeten. Of eet ik een salade in een restaurant waar ik dan direct een foto van maak zodat ik hem thuis na kan maken. Dat was het geval met deze salade van veldsla, radijs en blauwe bes. Heel erg voorjaar en zoet-bitter van smaak. De blauwe bessen maakte de salade helemaal af.
Afgelopen weekend hadden we vrienden over de vloer en hebben we heerlijk ontspannen gebarbecued in het zonnetje. Deze salade heb ik toen nagemaakt en de reacties waren erg positief. Ik deed er kleine hoopjes zachte geitenkaas bij in plaats van een dressing en zette de schaal midden op tafel met alleen wat vorken erbij. Zo direct van het bord snoepen en genieten van goed gezelschap, een goeie fles wijn en verse ingrediënten die helemaal in dit seizoen passen!
Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes
Heleen QuantrillIngrediënten
- 4 handen vol veldsla worteltjes enigszins verwijderd
- 1 bosje radijs in dunne plakjes gesneden
- 1 doosje blauwe bessen
- 125 gram zachte geitenroomkaas
- Zout peper, citroenrasp
Instructies
- Was de veldsla en blauwe bessen en verdeel deze op een groot bord.
- Strooi de plakjes radijs hier overheen.
- Verdeel her en der hoopjes geitenroomkaas.
- Bestrooi het geheel met zout en peper en rasp er als finishing touch wat citroenschil overheen.
- Serveer direct en geniet!