Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe besIk schrijf niet vaak over salades. Salades voor mij zijn altijd iets dat ik op het laatste moment in een kom door elkaar hussel en bij een hoofdgerecht eet, op basis van wat er op dat moment in de koelkast aanwezig is. De ingrediënten die ik in huis heb om een salade van te maken, zijn groenten die mijn eetlust opwekten toen ik over de markt liep of naar de bio boerderij even verderop ging. Salades zijn spontaan.

Maar af en toe maak ik een combinatie die ik vervolgens heel haastig opschrijf op een kladje om ‘m maar niet te vergeten. Of eet ik een salade in een restaurant waar ik dan direct een foto van maak zodat ik hem thuis na kan maken. Dat was het geval met deze salade van veldsla, radijs en blauwe bes. Heel erg voorjaar en zoet-bitter van smaak. De blauwe bessen maakte de salade helemaal af.

Afgelopen weekend hadden we vrienden over de vloer en hebben we heerlijk ontspannen gebarbecued in het zonnetje. Deze salade heb ik toen nagemaakt en de reacties waren erg positief. Ik deed er kleine hoopjes zachte geitenkaas bij in plaats van een dressing en zette de schaal midden op tafel met alleen wat vorken erbij. Zo direct van het bord snoepen en genieten van goed gezelschap, een goeie fles wijn en verse ingrediënten die helemaal in dit seizoen passen!

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Heleen Quantrill
Maak ook eens deze verrassende en toch zo simpele combi van veldsla, radijs en blauwe bes. Heerlijk lente-achtig en supervers!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 handen vol veldsla worteltjes enigszins verwijderd
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 doosje blauwe bessen
  • 125 gram zachte geitenroomkaas
  • Zout peper, citroenrasp

Instructies
 

  • Was de veldsla en blauwe bessen en verdeel deze op een groot bord.
  • Strooi de plakjes radijs hier overheen.
  • Verdeel her en der hoopjes geitenroomkaas.
  • Bestrooi het geheel met zout en peper en rasp er als finishing touch wat citroenschil overheen.
  • Serveer direct en geniet!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »