Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe besIk schrijf niet vaak over salades. Salades voor mij zijn altijd iets dat ik op het laatste moment in een kom door elkaar hussel en bij een hoofdgerecht eet, op basis van wat er op dat moment in de koelkast aanwezig is. De ingrediënten die ik in huis heb om een salade van te maken, zijn groenten die mijn eetlust opwekten toen ik over de markt liep of naar de bio boerderij even verderop ging. Salades zijn spontaan.

Maar af en toe maak ik een combinatie die ik vervolgens heel haastig opschrijf op een kladje om ‘m maar niet te vergeten. Of eet ik een salade in een restaurant waar ik dan direct een foto van maak zodat ik hem thuis na kan maken. Dat was het geval met deze salade van veldsla, radijs en blauwe bes. Heel erg voorjaar en zoet-bitter van smaak. De blauwe bessen maakte de salade helemaal af.

Afgelopen weekend hadden we vrienden over de vloer en hebben we heerlijk ontspannen gebarbecued in het zonnetje. Deze salade heb ik toen nagemaakt en de reacties waren erg positief. Ik deed er kleine hoopjes zachte geitenkaas bij in plaats van een dressing en zette de schaal midden op tafel met alleen wat vorken erbij. Zo direct van het bord snoepen en genieten van goed gezelschap, een goeie fles wijn en verse ingrediënten die helemaal in dit seizoen passen!

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Heleen Quantrill
Maak ook eens deze verrassende en toch zo simpele combi van veldsla, radijs en blauwe bes. Heerlijk lente-achtig en supervers!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 handen vol veldsla worteltjes enigszins verwijderd
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 doosje blauwe bessen
  • 125 gram zachte geitenroomkaas
  • Zout peper, citroenrasp

Instructies
 

  • Was de veldsla en blauwe bessen en verdeel deze op een groot bord.
  • Strooi de plakjes radijs hier overheen.
  • Verdeel her en der hoopjes geitenroomkaas.
  • Bestrooi het geheel met zout en peper en rasp er als finishing touch wat citroenschil overheen.
  • Serveer direct en geniet!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »