Stoofperen uit de Slowcooker – zonder suiker

Een paar weken terug ben ik met m’n vriendin en onze meiden lekker appels en stoofperen wezen plukken. Ontzettend leuk om te doen en de buit mocht er zijn: 10 kilo Roblos appels en 6 kilo heerlijke stoofperen. 

stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen blijven redelijk lang goed, maar evengoed wilde ik ze wel zo snel mogelijk verwerken. Maar dan niet dat ik de hele dag thuis moet blijven om op de pan te letten. Lang leve de slowcooker in zo’n geval! Na wat navraag op mijn Facebookpagina bleek dat de voorkeursmethode van jullie te zijn. Heerlijk zachte en zoete stoofperen uit de slowcooker zonder de ellende van een pan op het vuur.

Slowcooker = Super

Inmiddels heb ik nu ruim vijf jaar een slowcooker en ik zou niet anders meer willen. Omdat ik vanuit huis werk, hoef ik niet per sé ’s ochtends al met het avondeten bezig te gaan, maar voor dingen als moes, stoofvlees en bouillon is een slowcooker echt super. Geen gedoe met het gasfornuis een hele dag aan laten staan en op de pan hoeven letten.

En evengoed vind ik het erg prettig als ik tóch een dag weg ben, om ’s morgens bijvoorbeeld wat kippenpoten, wortels, uien en selderij in de slowcooker te doen. Lekker op smaak brengen met zout, knoflook en citroen en hoppa, het avondeten is bijna klaar. 

Stoofperen uit de Slowcooker

Nou goed, terug naar de stoofperen uit de slowcooker. Uiteindelijk had ik zoveel stoofperen dat ik ze in fasen heb moeten verwerken. Gelukkig zijn het stevige peren, dus een deel heb ik nog altijd koel bewaard. Voor een later moment. De stoofperen die klaar waren, hevelde ik over in gesteriliseerde potten. Deksel stevig er op, op een theedoek op de kop een nacht laten staan en afkoelen. Op die manier heb ik nu een leuk voorraadje stoofperen voor bij een lekker stuk stoofvlees, iets met spruiten of als toetje. Stoofperen kun je ook invriezen, maar ze verliezen dan hun vorm tijdens het ontdooien. Aan de smaak merk je het overigens niet. Net wat je zelf prettig vindt, dus. 

Goed, laat ik je verder niet ophouden. Gauw heerlijke stoofperen uit de slowcooker maken! 

Stoofperen uit de Slowcooker

Stoofperen uit de Slowcooker - zonder suiker

Heerlijke stoofperen uit de slowcooker zijn super eenvoudig om te maken en schelen je een hoop werk tijdens het stoven. Dit recept is ook nog eens zonder suiker. Simpel én gezond, dus!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 15 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg stoofperen
  • 1/2 liter appelsap ongezoet, niet uit concentraat
  • 1/2 el kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder

Instructies
 

  • Schil de stoofperen en snijd ze in kwarten.
  • Strooi de specerijen over de peren en hussel even om.
  • Doe de stoofperen in de slowcooker en schenk de appelsap er bij.
  • Zet de slowcooker op 'high' en laat het 6 uur zachtjes garen.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »