Suikervrije zelfgemaakte Nutella

Nutella, mijn …. vierde grote liefde. Voordat ik wist hoe slecht het voor je is Toen ik bewust slechte dingen ging vermijden, was Nutella de eerste die ik vermeed. Maar de chocola- noot combinatie blijft me achtervolgen. Zeker nu de kinderen wel eens iets anders op brood willen dan kaas, jam of notenpasta. En hoe eenvoudig wil je het hebben? Dit is op basis van notenpasta plus wat extra. Goed mengen, olie toevoegen om het nog wat smeuïger te maken en klaar! Kinderen vinden het heerlijk en de reden waarom er een theelepel op de foto staat, is omdat ik dit bekertje net heb leeggegeten 😉 En ik kan het zonder schuldgevoel doen, want het is in essentie een prima vervanging van het origineel!

Dit heb je nodig:
200 gram hazelnootpasta (te verkrijgen bij reformwinkels, je kunt ook kiezen voor hazelnoot- amandelpasta)
75 gram cacaopoeder
5 el agavenectar
1 el vanille extract
1 el hazelnootolie
Snufje zeezout

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine met de messen en meng het tot het een mooi geheel is. Zoals dit er uit komt, is het vrij stevig. Als je een iets dunnere substantie wilt, voeg je iets meer olie toe.

Het smaakt niet direct net als Nutella, maar het is wel erg lekker en voedzaam! Twee weken terug had ik bij de natuurvoedingswinkel een meevaller toen de eigenaresse drie zuurdesembroden uit de vriezer haalde en deze tegen hele fijne prijsjes wilde verkopen. Erg makkelijk voor mij, omdat dit prima meekan in de lunchtrommeltjes van de kids. Helaas kwam het nog wel eens terug als er appelstroop of kaas op zat en dat vind ik toch zonde. Hopelijk dat het hiermee wel op gaat!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »