Gistermiddag was ik lekker in de weer in de keuken. Gehaktbrood in de oven (recept hier), kombucha weer in gang gebracht en gewoon wat dingen reorganiseren. We zijn zoetjes aan begonnen met de verbouwing van onze keuken, maar gelukkig gaan dat soort dingen nooit echt snel in huize Quantrill, dus dan heb ik tijd om de boel op te ruimen en even langs te lopen.
Koop je starterspakket Kefir hier.
Hoe dan ook, de kids hadden lekker gegeten en Simon vroeg of er ook toetje was. Normaal gesproken doen we niet aan toetjes. Toetjes zijn traktaties, iets voor speciale dagen als moederdag en kerst en verjaardagen. En dit komt overigens niet helemaal voort uit een diepgewortelde afkeer van toetjes. Meer luiheid als ik eerlijk ben. Of onwil. Zeg het maar. 😉 Maar het toeval wilde dat ik dus tijdens het nalopen in de keuken ook de vriezer even bekeek en daar vond ik nog twee bevroren bananen en een halve zak bevroren kersen. Ook stond er nog een potje melkkefir in de koelkast die eigenlijk wel op moest. Jullie begrijpen het: het was weer tijd voor een toetje!
Ik maak graag ijs op basis van bevroren fruit. Even in de keukenmachine met messen, iets van room (al dan niet plantaardig) erbij en je hebt ijs. Lekker natuurlijk zoet, niet al te dik, en eigenlijk heel goed te doen.
Zoonlief mocht helpen. En binnen vijf minuten hadden we een heerlijk toetje op basis van melkkefir en fruit!
Supersnel IJs met Melkkefir en Banaan
Heleen QuantrillIngrediënten
- 2 bevroren bananen
- 100 gram bevroren rood fruit
- 150 ml melkkefir of yoghurt
- Honing en vanille naar smaak
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen en maal tot er een glad ijs ontstaat.
- Voeg eventueel wat extra melk toe, ongeveer 2 eetlepels, om het iets makkelijker te malen.
- Serveer direct!
Heb je geen melkkefir in huis? Gebruik dan yoghurt, room, kokosmelk of kwark.