Thaise Pinda Noedels zijn erg lekker én snel klaar. Op basis van shirataki noedels dus ook nog eens 100% glutenvrij!
Toen wij ruim 12 jaar geleden het roer omgooiden en glutenvrij gingen eten, was één van de dingen die ik na verloop van tijd begon te missen de noedels en pasta. Voor pasta heb je tegenwoordig prima glutenvrije alternatieven op basis van peulvruchten bijvoorbeeld. En voor noedels grijp ik tegenwoordig naar shirataki noedels. Net als rijstnoedels zijn ze 100% glutenvrij, maar waar rijstnoedels best veel koolhydraten bevatten, zijn shirataki noedels calorie-arm én laag-koolhydraat. Ideaal dus als basis voor een snelle noedellunch!
Wat zijn Shirataki Noedels?
In dit artikel ga ik uitgebreid in op wat dit nou voor noedels zijn en waarom ze eigenlijk wel gezond zijn. Kort gezegd: ze worden gemaakt van de konjac wortel en de vezels waar ze uit bestaan zijn zogenaamde glucomannan vezels. Oplosbare vezels die prebiotisch zijn.
Je verwerkt deze noedels heel gemakkelijk in allerlei Aziatische gerechten omdat ze neutraal van smaak zijn, maar wel dat mondgevoel van ‘noedels’ hebben. Voor gebruik even afspoelen, droogdeppen en ongeveer 5 minuten meekoken of roerbakken in je gerecht en klaar!
Thaise Pinda Noedels
Dit recept voor Thaise Pinda Noedels is eigenlijk een bijgerecht voor bijvoorbeeld pittige roerbakgroenten, maar de tieners vinden het zo ook erg lekker als een vervanging voor instant noedels. Het maken van dit recept is zo eenvoudig dat ze het ook prima zelf kunnen doen:
- Spoel de shirataki noedels af onder koud, stromend water in een vergiet.
- Dep droog en bak even kort in een koekenpan om het meeste vocht te laten verdampen.
- Voeg vervolgens de noedels toe aan je roerbak of soep en kook 5 minuten mee.
Dit recept is lekker met extra gehakte pinda’s en wat verse kruiden of een lenteuitje.
Thaise Pinda Shirataki Noedels
Ingrediënten
- 400 gram shirataki noedels uitgelekt
- 100 ml bouillon
- 1 el verse gember geraspt
- 75 ml glutenvrije sojasaus of kokosaminos
- 75 gr pindakaas
- 2 el honing
- 2 tl chilipasta optioneel
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 stengels lente-ui fijn gesneden
- handvol zoute pinda's grof gehakt
Instructies
- Bereid de shirataki noedels voor zoals hierboven beschreven.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en doe hier de noedels in.
- Terwijl de noedels op middelhoog vuur bakken, roer je de overige ingrediënten minus de lente-ui en pinda's door elkaar.
- Schenk de saus over de noedels en roerbak tot de noedels heet zijn en de saus wat ingedikt.
- Serveer met gesnipperd lente-uitje en pinda's
Wat serveer je bij Thaise Pinda Noedels?
Qua voedingswaarde brengt dit recept weinig ten tafel. Zie het als een smakelijk bijgerecht voor gewokte Chinese groenten, een smakelijke salade en/ of gewokte stukjes kip om er een complete maaltijd van te maken. Maar als je het gewoon zo wilt eten, zal ik er heus niks op aanmerken 😉
Klik hier om mijn standaard voorraad Aziatische basisproducten te bekijken met veel glutenvrije tips!
rita zegt
gewoon tekoop bij jumbo…handig.
ga ik proberen…
bedankt