Veldsla met Linzen, Peer en Bietjes

veldsla met linzen, peer en bietjes
veldsla met linzen, peer en bietjes

Het mooie weer nodigt uit tot ander eten! Meteorologisch gezien is de lente begonnen en dat is meer dan genoeg reden voor mij om uit te kijken naar asperges, spinazie, radijsjes en meiknolletjes. Voor nu is dat nog iets té vroeg, maar om al een beetje in lente-sferen te komen heb ik de was buiten opgehangen, de bloembakken op het terras wat opgeruimd en deze heerlijke salade voor mijzelf gemaakt: veldsla met linzen, peer en bietjes.

Regelmatig haal ik voor mijzelf een zakje veldsla. Dat is dan een mooie basis voor een salade voor één. De andere leden van mijn huishouden zijn niet zo van de sla (tenzij het op een hamburger geserveerd wordt…), dus grote kroppen kopen is niet economisch. Ook bietjes, vacuumverpakt, zijn zo’n voorbeeld. Ja, bietjes kopen en koken is waarschijnlijk goedkoper, maar dat is een hoop werk voor mij alleen. Een paar bietjes in zo’n verpakking is meer dan genoeg voor mij. Als ik wat over heb, zet ik het in de koelkast weg met wat balsamico azijn. Heerlijk, zure bietjes!

Deze combinatie van veldsla met linzen, peer en bietjes ontstond – zoals de meeste salades – bij toeval. ‘Wat heb ik in huis? Wat moet op’ zijn vragen die meestal vooraf gaan aan leuke culinaire ontdekkingen. In dit geval de peer en een zakje veldsla dus. De linzen geven het wat meer body en de bietjes zijn gewoon erg lekker en heel gezond. Als je zou willen, kun je deze salade verder afmaken met wat blauwschimmelkaas of oude geitenkaas. Ik koos voor een kaasloze salade, maar de dressing met mosterd gaf het wel die kick die je nodig hebt in een salade.

veldsla met linzen, peer en bietjes

Veldsla met Linzen, Peer en Bietjes

Een frisse vroege voorjaarssalade van veldsla, linzen, peer en bietjes is perfect klaar te maken voor één persoon en erg lekker met een pittige mosterddressing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 75 gram veldsla
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 1 peer
  • 50 gram gekookte linzen

Voor de dressing:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl grove mosterd
  • 2 el appelcider azijn of balsamico azijn
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een ruime kom en doe hier de ingrediënten voor de dressing in.
  • Roer het goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peer in stukjes en verwijder het klokhuis. Snij ook de bietjes in ongeveer evengrote stukjes.
  • Doe de sla, linzen, bietjes en peer in de kom bij de dressing en hussel even om zodat alles bedekt is met de dressing.
  • Serveer direct.

Notities

Tip: Voor extra crunch bak je de linzen kort in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn en laat je ze even afkoelen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »