Iets waar ik zelf tegenaan loop met het gebruik van stevia zijn de verhoudingen waarin ik het moet gebruiken. Nu heb ik een boek uit Amerika in huis ‘Sugar-Free cooking with Stevia’ en daar staan achterin wat verhoudingen die naar mijn idee wel aardig kloppen. Deze wilde ik graag met jullie delen. Wellicht dat dit je kan helpen om vaker stevia te gebruiken of om het toch aan te schaffen en uit te proberen!
Let wel op: Deze verhoudingen gaan over suiker ten opzichte van vloeibare stevia. De verhouding van bijvoorbeeld honing of agave t.o.v. stevia heb ik nog niet helemaal in de vingers. Ervaringen zijn dus welkom!
Suiker Vloeibare Stevia
2 tl 1/4 tl
50 gram 1/2 tl
250 gram 2,5 tl
500 gram 5 tl
Ik heb ook gepoogd om de witte poedervorm te gebruiken, maar omdat dit extreem zoet is, kon ik hier niet mee overweg. Als iemand hier een goeie ervaring mee heeft, dan hoor ik die graag!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.