Ben je op zoek naar iets lekkers voor bij de film later vanavond? Probeer dan eens deze vijg en walnoot rol! Als je een beetje voorraad hebt met gedroogde vruchten en noten, kun je deze rol in een handomdraai klaar hebben. Lekker bij zachte geitenkaas, oude kaas of gewoon zo.
Vijg en Walnoot Rol
Ingrediënten
- 50 gram gepelde walnoten
- 250 gram gedroogde vijgen steeltje verwijderd
- 25 gram gedroogde abrikozen
- 50 gram amandelen
- ½ el honing
- Snufje gemalen kruidnagel
- Optioneel: ½ el whisky of 1 bolletje stemgember
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen en pulseer een aantal keer tot er een ietwat vaste massa ontstaat.
- Deponeer het noot vijg mengsel op een vel bakpapier en maak er een mooie rol van.
- Wikkel in het bakpapier en leg in de koelkast om iets op te stijven.
- Deze rol blijft wel 2 maanden houdbaar in de koelkast.
Je kan hier hele mooie variaties op maken. Bijvoorbeeld door er een beetje sterke drank door te doen of door gember toe te voegen. Maar wat dacht je van cranberry’s en pistache noten? Of wat denk je van pecannoten in plaats van walnoten en dadels in plaats van vijgen? Doe er iets ahornsiroop door voor die klassieke smaakcombinatie!
Als je deze rol wilt maken als snack voor overdag, kun je er ook een eetlepel rauwe cacaopoeder aan toevoegen. De chocola smaak is heerlijk!
Dus zo zie je maar weer! Een kort en krachtig stukje met een heerlijk en makkelijk recept om de zaterdagavond goed en wel in te luiden! Fijn weekend verder nog en tot maandag!
Carine vandeweghe zegt
Ik dat roeren lijkt mij heel lekker