Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat

Om je te helpen iedere keer perfect vlees in de de oven te bereiden, heb ik een overzicht gemaakt van alle meest favoriete stukken vlees zoals kalkoen, eend, gans, kip, rund, varken en lam. Op die manier lukt het jou keer op keer om het vlees op de juiste manier te bereiden en een heerlijk pronkstuk op tafel te zetten met feestdagen of op andere speciale dagen.

1.Kwaliteit van het Vlees

Voordat je begint zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Allereerst de kwaliteit van het vlees. Koop altijd de beste kwaliteit die je je kan veroorloven. Als je, net als wij, niet een enorm budget hebt voor vlees, kies dan voor een kleiner stuk vlees van betere kwaliteit dan veel vlees van twijfelachtige afkomt. Als je een goeie slager in de buurt hebt, ga daar dan eens langs en wees niet bang om door te vragen over waar het vlees vandaan komt.

2. Vlees moet op Kamertemperatuur zijn

Het tweede is dat je voordat je vlees in de oven wilt bereiden, je het de kans moet geven om op kamertemperatuur te komen. Afhankelijk van hoe groot het stuk vlees is, haal je het één tot twee uur van te voren uit de koelkast. De tijden op het overzicht gaan allemaal uit van vlees op kamertemperatuur, dus hou dat in je achterhoofd. Evenzo belangrijk is de tijd na de oven. Het vlees laten rusten garandeert een heerlijk sappig eindresultaat en zou dus nooit overgeslagen moeten worden.

3. Oventemperatuur

Als derde punt wil ik het even over de oventemperatuur hebben. Regelmatig krijg ik de vraag of een bepaalde temperatuur voor een elektrische, gas of heteluchtoven is. Dit maakt uiteraard verschil, maar zelfs tussen elektrische ovens zit nog wel eens verschil. Check daarom op voorhand altijd even of de oven de gewenste temperatuur heeft of dat je de oven bij moet stellen. Een losse oventhermometer is dan heel erg handig.

4. Gezond verstand

En als laatste doe ik een beroep op jullie nuchtere verstand. Vaar niet blind op het overzicht dat ik je geef, maar blijf alert en besef dat zelfs dingen als afmeting en materiaal van de braadslee van invloed zijn op het eindresultaat. Maar ook of je groenten en/ of extra vocht toevoegt is bepalend. Ik heb hier wat extra informatie over gegeven in het overzicht, maar wees je hier dus bewust van.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Review

DirectClinics | Onderzoek zonder wachttijden

Gezondheid is één van de meest waardevolle bezittingen die we hebben. Toch laten veel mensen medische onderzoeken links liggen, vaak door lange wachttijden, gebrek aan tijd of simpelweg onzekerheid over waar ze terecht kunnen. DirectClinics biedt hiervoor een helder alternatief: preventieve medische onderzoeken zonder wachttijd, uitgevoerd door ervaren artsen in

Lees verder »
Review

Waarom darmklachten je energie onderuit halen

Een opgeblazen gevoel na het eten. Last van winderigheid. Wisselende stoelgang. Het zijn klachten die vaak als ‘normaal’ worden weggezet. Toch trekken ze direct een wissel op je dag. Je zit minder lekker in je lijf, denkt trager, voelt je sneller moe. Niet omdat je conditie slecht is, maar omdat

Lees verder »