Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!

Tijdens de feestdagen zijn warme, kruidige dranken altijd erg lekker en extra feestelijk! Glühwein is daar de bekendste van, maar warme chocolademelk met kaneel of kruidige Chai Masala passen ook uitstekend bij het koude weer en de donkere dagen. En nu wil ik aan dat rijtje graag eentje toevoegen: warme, kruidige appelcider!

Kruidige Appelcider uit de Slowcooker

Dit recept voor warme, kruidige appelcider maak ik in de slowcooker. Reden daarvoor is heel simpel: het hele huis ruikt heeeeerlijk! Je kan het ook prima in een pannetje opwarmen, maar in de slow cooker krijgt de appelcider ook de kans om eindeloos te trekken zodat de smaken van de kruiden en specerijen nóg beter tot hun recht komen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een alcoholvrij, kindvriendelijk recept. Ik gebruik biologische, troebele appelsap en extra (biologische) appels. Voor een volwassen versie kun je heel prima alcoholische appelcider gebruiken. Kijk online voor goeie appelcider leveranciers. Je maakt dan in feite ‘mulled cider’ in plaats van ‘mulled wine’. Warm dit dan kort op, anders verdampt de alcohol.

Tips!

De specerijen die ik gebruik zijn steranijs, kaneel, pimentbessen en kruidnagel. Om te zoeten kun je wat honing toevoegen. Voor andere heerlijke specerijen die typisch voor de feestdagen zijn, klik je hier.

Extra tip! Zet dit de avond voor Kerst in de slowcooker aan zodat de warme, kruidige appelcider op kerstochtend klaar is om te drinken! Het hele huis ruikt geweldig én je hebt iets heerlijks om te drinken bij het ontbijt!

Kruidige Appelcider

Warme, kruidige Appelcider uit de Slowcooker

Maak kruidige appelcider uit de slowcooker als ultieme kerstdrank!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Gang Dranken
Keuken Engels
Porties 2 liter

Equipment

  • Slow cooker

Ingrediënten
  

  • 2 liter goeie kwaliteit appelsap liefst biologisch
  • 1 sinaasappel
  • 4 biologische appeltjes Elstar of een andere zoete variant
  • 2 kaneelpijpjes
  • 3 steranijs
  • 4 hele kruidnagels
  • 4 pimentbessen
  • honing optioneel

Instructies
 

  • Schenk de appelsap in de slowcooker en doe de specerijen er bij.
  • Was de sinaasappels en appels schoon en snijd ze in stukken. Verwijder de klokhuizen.
  • Voeg het fruit toe aan de appelsap en zet de slowcooker op 'low'.
  • Laat 8 uur langzaam garen.
  • Schenk in mooie glazen met stukjes appel en serveer direct!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »
voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »