Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!

Kruidige Appelcider

Tijdens de feestdagen zijn warme, kruidige dranken altijd erg lekker en extra feestelijk! Glühwein is daar de bekendste van, maar warme chocolademelk met kaneel of kruidige Chai Masala passen ook uitstekend bij het koude weer en de donkere dagen. En nu wil ik aan dat rijtje graag eentje toevoegen: warme, kruidige appelcider!

Warme, kruidige appelcider

Kruidige Appelcider uit de Slowcooker

Dit recept voor warme, kruidige appelcider maak ik in de slowcooker. Reden daarvoor is heel simpel: het hele huis ruikt heeeeerlijk! Je kan het ook prima in een pannetje opwarmen, maar in de slow cooker krijgt de appelcider ook de kans om eindeloos te trekken zodat de smaken van de kruiden en specerijen nóg beter tot hun recht komen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een alcoholvrij, kindvriendelijk recept. Ik gebruik biologische, troebele appelsap en extra (biologische) appels. Voor een volwassen versie kun je heel prima alcoholische appelcider gebruiken. Kijk online voor goeie appelcider leveranciers. Je maakt dan in feite ‘mulled cider’ in plaats van ‘mulled wine’. Warm dit dan kort op, anders verdampt de alcohol.

Tips!

De specerijen die ik gebruik zijn steranijs, kaneel, pimentbessen en kruidnagel. Om te zoeten kun je wat honing toevoegen. Voor andere heerlijke specerijen die typisch voor de feestdagen zijn, klik je hier.

Extra tip! Zet dit de avond voor Kerst in de slowcooker aan zodat de warme, kruidige appelcider op kerstochtend klaar is om te drinken! Het hele huis ruikt geweldig én je hebt iets heerlijks om te drinken bij het ontbijt!

Kruidige Appelcider

Warme, kruidige Appelcider uit de Slowcooker

Maak kruidige appelcider uit de slowcooker als ultieme kerstdrank!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Gang Dranken
Keuken Engels
Porties 2 liter

Equipment

  • Slow cooker

Ingrediënten
  

  • 2 liter goeie kwaliteit appelsap liefst biologisch
  • 1 sinaasappel
  • 4 biologische appeltjes Elstar of een andere zoete variant
  • 2 kaneelpijpjes
  • 3 steranijs
  • 4 hele kruidnagels
  • 4 pimentbessen
  • honing optioneel

Instructies
 

  • Schenk de appelsap in de slowcooker en doe de specerijen er bij.
  • Was de sinaasappels en appels schoon en snijd ze in stukken. Verwijder de klokhuizen.
  • Voeg het fruit toe aan de appelsap en zet de slowcooker op 'low'.
  • Laat 8 uur langzaam garen.
  • Schenk in mooie glazen met stukjes appel en serveer direct!

Cadeautip!

Gin Pakket

Ben je nog op zoek naar een cadeau en lijkt zoiets jou wel leuk om te geven? Bij Van Beekum kun je een Gin pakket krijgen, bestaande uit zelfgebrouwen Gin en heerlijke specerijen om hem nóg meer smaak te geven. Deze specerijen kun je ook gebruiken voor zelfgemaakte glühwein, chai masala of dit appelcider recept. Liever geen gin? Het kruidenpakket is ook los te krijgen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde koolzaadolie
Gezond eten

Is Koolzaadolie Gezond? Voordelen & Nadelen Uitgelegd

Koolzaadolie is een populaire keuze in de keuken, vooral vanwege zijn veelzijdigheid en milde smaak. Maar is koolzaadolie eigenlijk gezond? In dit artikel ga ik de voordelen en nadelen voor je op een rij zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wat is koolzaadolie? Koolzaadolie wordt gemaakt van de

Lees verder »
gezonde maiswafels
Gezond eten

Zijn Maiswafels Gezond? Ontdek de Voordelen en Nadelen

Maiswafels zijn tegenwoordig een populair tussendoortje, vooral voor mensen die op zoek zijn naar iets lichts en caloriearm. Maar zijn ze echt gezond? Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van dit populaire snackje. Wat zijn maiswafels? Zoals je weet, zijn maiswafels gemaakt van gepofte mais. Ze zijn

Lees verder »